8 Dimpact-gemeenten op E-Loket
Acht Dimpact-gemeenten zijn vorige week overgeschakeld op het nieuwe E-Loket.
Een groot deel van de gemeenten die deelnemen in het Dimpact-samenwerkingsverband is vorige week overgeschakeld op de nieuwe ‘digitale loketten’ van Dimpact. Daarin zijn 90 procent van alle gemeentelijke diensten en producten beschikbaar in de vorm van transactieformulieren. Die online-formulieren zijn gekoppeld aan zowel DigID als de internetkassa Ogone.
Zwolle, Emmen, Hellendoorn, Hardenberg, Borne, Oldenzaal, Noordoostpolder en Oost Gelre zijn inmiddels zover; in de komende weken volgen Borger-Odoorn, Coevorden, Gemert-Bakel en Helmond. Assen, dat net lid is geworden, volgt nog ietslater; Enschede heeft de overstap om technische redenen uitgesteld.
Burgers van die gemeenten kunnen voortaan hun zaken met de gemeenten 24 uur per dag digitaal afhandelen. Dat was nog niet in afdoende mate mogelijk met de eerste generatie digitale loketten die Dimpact in 2007 bij haar leden implementeerde. Die werkten volgens het zogeheten ‘dunne’ midoffice-concept, waarbij gegevenssynchronisatie met de backoffice een probleem kan zijn. De nieuwe generatie bestaat uit een frontoffice en een ‘dik’ midoffice (inclusief de opslag van zakelijke en geografische informatie), waarvan E-Loket en de ‘midoffice-magazijnen’ als eerste zijn geïmplementeerd.
Dimpact heeft ook energie gestoken in het toegankelijker maken van de online dienstverlening. Er is sprake van ‘vraaggeleiding’ en via MijnLoket kunnen burgers zien wat de stand van zaken is rond een eenmaal ingediende aanvraag, of die nu via internet, telefoon of de balie is ingediend. (FB)
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.