carrière / Partnerbijdrage

"Ik heb mijn zelfvertrouwen weer terug”

Sander de Vries over het Mobiliteitsdienstverband van POSG.

14 juni 2024
Sander de Vries
Sander de Vries

Aan het woord: Sander de Vries
Voorheen Functioneel Applicatiebeheerder bij de Gemeente Langedijk en nu Centralist bij de Politie van Amsterdam.

Ik begon als vuilnisman bij de gemeente Langedijk

Tijdens het herstel van een hernia, kwam ik tijdelijk op kantoor terecht. Ik heb altijd gezegd: ‘kantoorwerk is niks voor mij’, maar ik vond het wonder boven wonder erg leuk. Ik werkte bij het klantcontactcentrum en merkte al snel dat ik meer in mijn mars had. Ik kreeg bij de gemeente Langedijk de kans om mezelf te ontwikkelen naar en op te leiden tot functioneel applicatiebeheerder. In die functie heb ik jarenlang prettig gewerkt, totdat ik hoorde dat mijn functie geherwaardeerd zou worden. Ik heb daarover met mijn manager gesproken en het bleek inderdaad te kloppen. Mijn functie werd een hbo-functie. Dat papiertje had ik niet en dus werd ik boventallig. Ineens was ik mijn baan kwijt.

Dat was een flinke klap, maar tijd om het te verwerken gaf ik mezelf niet

Ik werd overgedragen aan POSG en begon gelijktijdig als een malle lukraak te solliciteren. Ik voelde me schuldig dat ik geld verdiende zonder dat ik echt aan het werk was. Die sollicitatiegesprekken liepen natuurlijk op niks uit. Achteraf snap ik wel waarom. Ik was er nog niet klaar voor. Na veel gespreken met POSG, maar ook met vrienden en familie, durfde ik meer de tijd te nemen en in de spiegel te kijken. De rust om het boek te kunnen sluiten deed me goed. In die tijd besefte ik me dat het ontslag niet aan mij of mijn inzet lag. Ik had gewoon pech gehad. Ik volgde de workshops bij POSG, deed vooral dingen die ik leuk vond en voelde me steeds zelfverzekerder worden.

Langzaamaan pakte ik het solliciteren weer op

Ik reageerde niet meer op elke vacature als applicatiebeheerder, maar ik koos heel bewust de functies die me echt leuk leken. Al snel werd ik aangenomen op een school in Alkmaar als functioneel beheerder. Gelijktijdig met die sollicitatie, reageerde ik ook op een vacature bij de politie. Ik ben altijd vrijwillig brandweerman geweest en de hulpverlening bleef trekken. Eerst ontving ik een afwijzing, maar toen ik net een week op school werkte, vroegen ze me of ik toch niet wilde komen praten. Dat heb ik gedaan, ik kreeg een voorstel en wist meteen: dit past mij. Ik startte als applicatiebeheerder. Inmiddels ben ik me verder aan het ontwikkelen en word ik opgeleid als centralist. Een pittige baan, maar dat vind ik juist een uitdaging. Ik heb een hele weg afgelegd om hier te komen en daar ben ik POSG dankbaar voor. Zij hebben me dat zelfvertrouwen terug gegeven dat ik even kwijt was.

Mobiliteitsverband

Het Mobiliteitsdienstverband biedt je de zekerheid van een dienstverband. En de ruimte om te ontdekken welke richting het meest kansrijk en interessant voor jou is. Dit alles met waarborgen omkleed.
En onder arbeidsvoorwaarden die identiek of gelijkwaardig zijn aan die van je voormalige werkgever, inclusief ABP-pensioenopbouw.

Lees hier meer informatie over het Mobiliteitsdienstverband en jouw mogelijkheden.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.