Advertentie
carrière / Nieuws

Lach of ik schors!

De burgemeester van de gemeente Mulanay in de Filipijnen heeft ambtenaren opgedragen te glimlachen als ze het publiek te woord staan.

16 juli 2022
geforceerd lachen
Shutterstock

Aristotle Aguirre, burgemeester van de gemeente Mulanay in de provincie Quezon in de Filipijnen heeft alle lokale overheidsmedewerkers en ambtenaren opgedragen te glimlachen als ze burgers te woord staan. Wie zich er niet aan houdt, wacht disciplinaire maatregelen zoals een boete of zelfs een schorsing.

Teamleider Ruimtelijke Ordening / Gebiedsontwikkeling

OVER-gemeenten
Teamleider Ruimtelijke Ordening / Gebiedsontwikkeling

Gemeentesecretaris / Algemeen directeur

Bestman · Bestuur & Management in opdracht van Gemeente Hardenberg
Gemeentesecretaris / Algemeen directeur

Slecht humeur

De burgemeester zegt met dit glimlachbeleid het doorgaans slechte humeur van het gemeentepersoneel aan te willen pakken. Alle afdelingen, kantoren, eenheden en secties van de gemeente moeten het beleid strikt naleven. De afdeling personeelszaken gaat controleren of er wel voldoende wordt geglimlacht bij publieksbalies. Volgens Aquirre is het glimlachgebod nodig omdat ambtenaren in de Filipijnen de inwoners vaak nors en onbeleefd te woord staan.

Fronsverbod

Aguirre is niet de enige Filipijnse bestuurder die erop aandringt dat leden van de lokale overheid vrolijker zijn. Kevin Anarna, de onlangs gekozen burgemeester van Silang, ten zuiden van Manilla, heeft zijn medewerkers ook opgedragen niet te fronsen en belooft een nieuwe stijl van dienstverlening. ‘Als je vandaag naar het gemeentehuis gaat, tref je glimlachende medewerkers. Fronsen is verboden’, zei Anarna in een toespraak.

Wit

Naast het lachgebod en het fronsverbod wil Anarna ook dat ambtenaren wit dragen, of in ieder geval geen kleuren die geassocieerd kunnen worden met een van de politieke groeperingen in het land. Daarmee wil hij bewerkstelligen dat alle inwoners zich even welkom voelen na de verkiezingen, waarbij de verdeeldheid volgens hem centraal is komen te staan.

Bron: The Guardian

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie