Advertentie
carrière / Nieuws

Strengere regels voor groeiende branche adviesbureaus

De afgelopen jaren zijn er 20 procent meer adviesbureaus bij gekomen. Niet allemaal even goed, merkt de Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). Om het kaf van het koren te scheiden moeten de richtlijnen worden aangescherpt.

17 mei 2017

Organisatie- en adviesbureaus krijgen te maken met scherpere richtlijnen. De aangescherpte maatregelen komen van branchevereniging Raad van Organisatie Adviesbureaus (ROA). De bedrijfstak is de afgelopen jaren sterk gegroeid en een groot deel van de bureaus is ook werkzaam voor overheidsorganisaties.

Onprofessioneel
In de afgelopen vijf jaar nam het aantal organisatie- en adviesbureaus met meer dan een vijfde toe. Eind januari waren er meer dan 112.000 bureaus ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Volgens ROA zorgen bureaus die onprofessioneel handelen voor imagoschade voor de gehele branche.

Integriteit
Scherpere richtlijnen zijn nodig om ,,het kaf van het koren te scheiden'' en ethiek, integriteit en kwaliteit te vergroten en misstanden in de sector te voorkomen. Er wordt bijvoorbeeld een keurmerk ingevoerd waaraan bureaus die lid willen zijn van ROA moeten voldoen. Twee jaar geleden werd al een nieuwe gedragscode ingevoerd, maar dat bleek niet voldoende. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie