Advertentie

Amsterdams VVD-raadslid treedt af door hotelkwestie

VVD-gemeenteraadslid van Dalen raakte in opspraak omdat hij een hotel runde zonder vergunning. Volgens hem zijn het echter appartementen voor korte huur.

21 november 2011

Het Amsterdamse VVD-gemeenteraadslid Frank van Dalen heeft maandag besloten op te stappen. Hij raakte onlangs in opspraak toen bekend werd dat hij een hotel runde zonder vergunning. Hijzelf rept echter van appartementen voor korte huur.

Communicatie
,,Ik wil niet dat het functioneren van de partij gedwarsboomd wordt door eindeloos gepraat over mijn zakelijke activiteiten'', aldus Van Dalen. Hij zei daarnaast nooit zijn positie te hebben misbruikt voor eigen gewin. Van Dalen geeft toe dat de communicatie rond zijn zakelijke activiteiten beter had gemoeten. ,,Ik had nog transparanter en duidelijker moeten zijn naar mijn fractiegenoten en mijn partij.''

Zakelijk dispuut

De VVD'er stelt er het volste vertrouwen in te hebben dat er ,,een rechtvaardige oplossing wordt gevonden voor mijn zakelijke dispuut met het stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam''. Maar hij voegt eraan toe dat de kwestie nog een tijd gaat duren.

Terugkeer

Van Dalen weet nog niet of hij terugkeert als de zaak is opgelost. ,,Geen idee. Daar heb ik nog niet over nagedacht.''

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie