Advertentie

Leden stembureaus en tellers gezocht voor Europese verkiezingen

Gemeenten zijn begonnen met de zoektocht naar mensen die overdag op de stembureaus zitten bij de verkiezingen voor het Europees Parlement.

ANP
13 maart 2024
Verkiezingen in Europa
Shutterstock

Gemeenten zijn begonnen met de zoektocht naar mensen die overdag op de stembureaus zitten bij de komende verkiezingen voor het Europees Parlement op 6 juni. Ook zoeken ze mensen die na afloop de stemmen kunnen tellen. Bij de Kamerverkiezingen in november waren er genoeg vrijwilligers, maar de Kiesraad vreest dat de animo minder is bij Europese verkiezingen over bijna drie maanden.

Beleidsadviseur Onderwijsachterstanden

Gemeente West Betuwe
Beleidsadviseur Onderwijsachterstanden

Bouwkundige Projectleider

JS Consultancy
Bouwkundige Projectleider

Vergoeding

Stembureauleden en tellers krijgen een vergoeding. In de Overijsselse gemeente Olst-Wijhe krijgen stembureauvoorzitters 150 euro, stembureauleden 125 euro en tellers 75 euro. In het Brabantse Land van Cuijk ontvangen tellers 50 euro. Buurgemeente Maashorst geeft een stembureaulid 150 euro en een teller 50 euro. In de Groningse gemeente Westerkwartier ontvangen stembureauleden 125 euro en tellers 100 euro.

Extra beloning

Sommige gemeenten stellen een extra beloning in het vooruitzicht. In het Brabantse Boxtel kunnen mensen in juni namens verenigingen stemmen tellen. De clubs krijgen dan 65 euro per teller. Boxtel deed dat vorig jaar ook bij de Kamerverkiezingen, net als Borne en Ommen in Overijssel.

Ook de gemeenten Steenwijkerland, Velsen en Maashorst hebben oproepen voor stembureauleden en stemmentellers geplaatst.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Nico Bos
Die vergoedingen mogen best wel wat hoger :-) ... zojuist 10 miljard belastinggeld weggegeven aan Orban die zijn veto misbruikt om Brussel te chanteren. Eerst maar eens orde op zaken stellen voordat ik weer op die club ga stemmen.
Advertentie