Advertentie

Zorgen over financieel beleid Sint Maarten

Het financieel beleid van het eiland Sint Maarten laat te wensen over. Dat zegt de secretaris Geert Bergsma van het College financieel toezicht (Cft) op Curaçao in een brief die hij woensdag aan premier Balkenende stuurde.

30 juli 2010
Zorgen
In de brief laat Bergsma weten grote zorgen te hebben over de 'voortgang op het gebied van het financieel beheer en financieel beleid' op het Antilliaanse eiland.

Ernstig
Het Cft, dat onder leiding staat van de Nederlandse professor Weitenberg, is in 2007 opgericht nadat in Nederland en op de Antillen door de politiek was erkend dat de financiële problemen van de eilanden ernstig zijn. Het Cft houdt financieel toezicht op de Antilliaanse eilanden.

Toezicht
Mede door het toezicht is de financiële situatie van de eilanden over het algemeen verbeterd. Alleen toont Sint Maarten zich al langere tijd een zorgenkind. Zo schrijft het Cft in de brief dat Sint Maarten al vanaf het begin moeite heeft met het tijdig verstrekken van volledige informatie. Ook verwacht Bergsma dat het opstellen van de begroting voor 2011 problematisch zal zijn.

Autonoom
Sint Maarten en Curaçao willen op 10 oktober van dit jaar een autonoom land binnen het Koninkrijk der Nederlanden worden. Op die datum worden de Antillen opgeheven. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden dan bijzondere gemeenten van Nederland.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Wim van Sambeek / advocaat
Jan heeft helemaal gelijk. Hier op St. Maarten zijn we niet alleen de dupe van onvoorstelbaar slechte bestuurders, maar vooral van slap optreden van Nederlandse politici en de ambtenaren van BZK die liever goed bestuur overboord gooien dan zich door de incompetente bestuurders voor kolonialisten uit te laten maken. Het gidsland Nederland zou zich dat aan mogen trekken.
Jan / ambtenaar
Laten we elkaar geen mietje noemen: "landen" als Sint Maarten kunnen nooit op eigen benen staan. Dat (halve) eilandje kan beter ook een Nederlandse gemeente worden.
Advertentie