of 64707 LinkedIn

Zoon Leemhuis-Stout mag niet onder moeder werken

Joan Leemhuis-Stout
Joan Leemhuis-Stout
3 reacties
De zoon van VVD bestuurder Joan Leemhuis-Stout wordt door zijn werkgever Schiedam met ingang van volgende maand gedetacheerd bij de gemeente Dordrecht. Dit om te voorkomen dat hij onder zijn moeder komt te werken, die per 1 juli in Schiedam aantreedt als plaatsvervangend burgemeester.

Ongewenste werkrelatie
Zoon Jan Willem werkt nu nog bij  het kabinet van de burgemeester. Maar Leemhuis-Stout zowel als Leemhuis junior zagen volgens een woordvoerder van de gemeente beiden in dat er een ongewenste werkrelatie tussen moeder en zoon dreigde te ontstaan. ‘Temeer daar het kabinet uit slechts drie personen bestaat, die rechtsreeks onder de burgemeester vallen.’

Scheve ogen
Om op voorhand scheve verhoudingen te voorkomen is de zoon nu bij Dordrecht gedetacheerd. Of hij daar een vergelijkbare functie gaat bekleden wilde Schiedam niet zeggen. ‘Hij blijft formeel bij ons in dienst. Verevening van zijn loon per 1 juli door Dordrecht ligt voor de hand, maar daar kan ik niet op vooruitlopen’, aldus de woordvoerder.

Taxibedrijf zoon Verver
Leemhuis-Stout neemt op 1 juli tijdelijk de taken over van burgemeester  Wilma Verver, (ook VVD). Deze trad eerder deze maand af wegens ‘aanhouden negatieve publiciteit’ over haar en haar gezin. Er doen geruchten de ronde dat zij haar positie heeft misbruikt om een persoonlijke ruzie met een plaatselijke aannemer uit te vechten. Ook zijn er vragen gerezen bij het inhuren van het  taxibedrijf van de zoon van Verver door de gemeente. Dit zou zijn gedaan door Jan Willem Leemhuis.

Ambtsmisbruik
Het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) onderzoekt of er sprake is van belangenverstrengeling en ambtsmisbruik. Het onderzoek richt zich mede op de benoeming van Jan Willem Leemhuis, nu anderhalf jaar geleden. Onderzocht wordt of er wel een sollicitatieronde is geweest en of er wel een vacature was. In het geruchtencircuit – en op straat in Schiedam - wordt gesproken van een vriendendienst van Verver aan de familie Leemhuis. Of dit zo is zal het onderzoek moeten uitwijzen.

Geen mening
Vice voorzitter van de gemeenteraad Marcel Houtkamp (D66) noemt de tijdelijke aanstelling van Leemhuis-Stout ‘opmerkelijk’, maar geeft daar verder nadrukkelijk geen mening over. Hij is vanuit de raad aanspreekpunt voor de onderzoekers van BING en wil niet inhoudelijk ingaan op het onderzoek. Het eindrapport komt na de zomer, daar zullen we op moeten wachten’.

 

 

 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door H. Wiersma (gepens.) op
Leemhuis-Stout zal je moeder maar wezen! Een merkwaardige benoeming. Zou de zoon er blij mee zijn?
Door Hans de Bruijn op
Wie dat bedenkt? @Ruud. Een geest vol naijver natuurlijk. 't Lijkt mij gewoon roddel en achterklap dat gedoe rond Verver en met die detachering probeert men opnieuw roddels e.d. te voorkomen.
"Dorps geklets" tref je in élke gemeente (ook de grootsten)
Door Ruud (Integriteitgeïnteresseerde) op
Je waant je in een spannend Italiaans corruptieschandaal. De volgende afleveringen laten ongetwijffeld niet lang op zich wachten.
Wie bedenkt er nou om de moeder van een (in-)direct bij de val van Verver betrokken 'handlanger', aan te stellen als plaatsvervanger van de hoofdrolspeler! We gaan nog spannende tijden tegemoet en kijken reikhalzend uit naar de volgende aflevering.

Vacatures

Van onze partners