of 64621 LinkedIn

Woonbron niet langer onder toezicht

SS Rotterdam
SS Rotterdam
Reageer
Minister Eberhard van der Laan (PvdA, wonen, wijken en integratie) heeft Woonbron laten weten dat deze Rotterdamse woningcorporatie niet langer onder toezicht staat.
Renovatie stoomschip
Woonbron stond sinds juni vorig jaar onder toezicht in verband met de renovatie van de SS Rotterdam, dat in bezit is van de corporatie. Het vroegere stoomschip is voor 240 miljoen euro verbouwd en wordt volgende maand als grote attractie geopend. De toezichthouder heeft een plan opgesteld om Wooonbron 'te ontvlechten' van de SS Rotterdam. Het is de bedoeling dat Woonbron het aandeel terugbrengt tot 20 procent. Het proces van het aantrekken van externe financiering voor de SS Rotterdam is gestart, liet Woonbron maandag weten.

Positief resultaat
Toen Woonbron de SS Rotterdam in 2005 kocht, was de restauratie voorzien op enige tientallen miljoenen. Het verbouwde schip van de Holland Amerika Lijn gaat op 15 februari open voor het publiek. Dit jaar worden 100.000 bezoekers verwacht. Dat zou genoeg moeten zijn om het eerste jaar met een positief resultaat te kunnen afsluiten. Een gunstig saldo zal het voor eigenaar Woonbron eenvoudiger maken het voormalige vlaggenschip, nu een hotel, theater- en congrescomplex, te verkopen.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners