of 64204 LinkedIn

Wolfsen overleefde diverse moties

Aleid Wolfsen stopt eind dit jaar na 6 politiek bewogen jaren als burgemeester van Utrecht waarin hij diverse moties van wantrouwen overleefde.
Reageer

Aleid Wolfsen stopt eind dit jaar na 6 politiek bewogen jaren als burgemeester van Utrecht waarin hij diverse moties van wantrouwen overleefde.

Een kort overzicht:

2007: Het raadgevend referendum waarmee Wolfsen wordt gekozen tot burgemeester, wordt wegens een te lage opkomst ongeldig verklaard. Daarop draagt de gemeenteraad Wolfsen voor.

2009: Motie van wantrouwen, omdat hij een artikel in stadsblad Ons Utrecht over de huur van zijn tijdelijke woning tegenhoudt. De hele oplage wordt vernietigd. In hetzelfde jaar krijgt Wolfsen een tik op de vingers van de raad wegens zijn declaratiegedrag. Hij liet de gemeente onder meer twee privétickets voor een musical in New York betalen.

2011: Motie van wantrouwen wegens zijn gebrek aan optreden toen een homostel in de Utrechtse nieuwbouwwijk Leidsche Rijn werd weggepest.

2012: Motie van wantrouwen omdat de raad verkeerd en onvolledig op de hoogte was gehouden van de handel en wandel van Romafamiie Nicolich, die onder strenge voorwaarden een huis van de gemeente kreeg.

2012: Fractiegenoot en partijleider Diederik Samsom zegt dat ,,Utrecht en Wolfsen misschien gelukkiger zouden worden van een opvolger''. Samsom excuseert zich in alle toonaarden en trekt zijn woorden in.


2012: Wolfsen biedt namens de gemeente excuses aan aan de bewoners van de wijk Kanaleneiland die in juli van dat jaar hun woningen moesten verlaten toen in hun flats asbest werd aangetroffen. Uit onderzoek blijkt dat achteraf gezien de grootschalige evacuatie helemaal niet nodig was geweest.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners