of 64231 LinkedIn

Wethouder van vermist dossier opgestapt

De opgestapte wethouder Koos Kuiper
De opgestapte wethouder Koos Kuiper
7 reacties
CDA-wethouder Koos Kuiper van Doetinchem is dinsdagavond afgetreden. Aanleiding is de vondst van een dossier dat jarenlang onvindbaar was en onlangs werd aangetroffen in zijn werkkamer. In het dossier staat onder meer informatie over een bonus van 35.000 gulden die Kuiper in 1999 incasseerde bij de verkoop van het plaatselijke kabelbedrijf Tebecai aan UPC.
Onvindbaar
Kuiper was destijds namens de gemeente Doetinchem commissaris bij Tebecai en meldde de bonus niet aan de gemeenteraad. Toen er later een integriteitsonderzoek werd ingesteld, bleek het dossier onvindbaar. 'Ik heb het dossier bij een tijdelijke verhuizing een maand geleden zelf teruggevonden en onmiddellijk aan de gemeentesecretaris overhandigd. Ik heb echter de schijn tegen en heb daarom besloten zelf op te stappen', aldus Kuiper woensdag in een reactie.
Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nieuw Nederland afd. Doetinchem (voorzitter) op
@ Lennette: Als je de zaken eens goed had bestudeerd had je geweten dat er een onderzoek is geweest in 2008 naar de integriteit van bestuur. Zowel Kuiper als Stoel en Kuipers zijn aan dat onderzoek onderworpen geweest. Uit dat onderzoek is gebleken dat ze geen strafbare feiten hebben gepleegd maar dat het wel zo netjes was geweest de bonus te melden aan de raad. De conclusie was een vrijwillige storting aan een goed doel. Alle drie (zoals bekend was Stoel al eerder opgestapt na intern conflict met PvdA) hebben zij hieraan gehoor gegeven.
@ Toine van Bergen: Lijkt me duidelijk dat je (en dat als Statenlid van Gelderland; schaam je) absoluut niet weet hoe het bij inschrijving van politieke partijen gaat. De kieslijst diende op 19 januari om 15:00 bij het centraal stembureau binnen te zijn. Uiteraard stond Koos daar nog op. Na deze datum kan er niets meer veranderd worden. Hij kan kiezen om zich toch niet verkiesbaar te stellen dan gaan alle stemmen die hij zou krijgen verloren.
Door Toine van Bergen (Statenlid Gelderland, fractievoorzitter Groep van Bergen/Democratische Partij voor Solidariteit (DPS)) op
En deze meneer is dan ook nog zo onbeschaamd om zich opnieuw te kandidaten voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Nummer 2 op de lijst van het CDA Doetinchem.
De partij van normen en waarden.....???

Zie
http://www.cda-doetinchem.nl/kandidaten
Door wim (ambtenaar) op
Wat was er nou eenvoudiger geweest dan het terug gevonden dossier in de haard te leggen. Deze man heeft duidelijk de schijn van eerlijkheid gewekt.
Is het gek om ook eens positief te staan ten opzichte van een belaagde ? En uit te gaan van de aannemelijkheid van zijn verhaal ? Probeer het eens.
Door richard (gewone ambtenaar) op
heeft de gemeente D. nu ook aangifte gedaan bij het OM???? Moet je als ambtenaar eens flikken.
Door Lennette (ambtenaar) op
ja hoor, Koosje, we geloven je! de schijn tegen, welnee! Woehahahaha....... die Koosje, en ook zo eerlijk............. heb je t al terugegestort in t kader van integer handelen??? Nee hè, Koos..... gaat ook niet gebeuren, hè Koos. Koos, geroutineerde doortrapte fraude doos!
Door Bond (Adviseur) op
Vreemd verhaal, en dat het dan precies 10 jaar blijft liggen.
En natuurlijk wel die bonus direct terugbetalen, want die is tenslotte afkomstig van de verkoop van publiek eigendom.
Door Peter gr (waarnemer) op
Tjonge, hoe geloofwaardig is zo'n vent. En gaat de bonus nu naar Haiti?

Vacatures

Van onze partners