Advertentie

Wethouder Urk wil toch praten met Siebelink

De Urkse wethouder Geert Post (SGP) wil toch graag in gesprek met Jan Siebelink over het boek ‘Knielen op een bed violen’.

10 maart 2011

EO
Eerder deze week weigerde hij de schrijver te ontmoeten in het programma Uitgesproken EO. Via Twitter heeft Post echter laten weten alsnog een inhoudelijk gesprek aan te willen gaan met Siebelink.

 

Wij Urkers
Het CDA is niet te spreken over de handelswijze van Post. Raadslid André de Vries noemde het negeren van Siebelink door de wethouder eerder al ‘geen correcte actie’. Hij ergert zich er ook aan dat wethouder Post steeds spreekt van ‘wij Urkers’, die niet zouden willen dat Siebelink naar het dorp komt. De Vries: ‘Je kunt als wethouder niet spreken voor alle bewoners. Urkers maken zelf wel uit of zij willen luisteren naar Siebelink of niet’.

 

Karikatuur
Eind deze maand zal de schrijver een lezing houden in de bibliotheek van Urk. Siebelinks boek ‘Knielen op een bed violen’ gaat over het godsdienstige leven van zijn vader. Hoewel hij het boek niet gelezen heeft, verwijt Post de schrijver een ‘karikatuur van het geloof’ te maken. De wethouder probeerde aanvankelijk een bezoek van Siebelink tegen te gaan, maar de bibliotheek trok zich daar niets van aan.

 

Urkfactor
Het CDA vindt dat de wethouder zich schuldig heeft gemaakt aan het opleggen van censuur. ‘Je kunt niemand verplichten om niet te luisteren naar Siebelink. Waar bemoeit de wethouder zich mee?’, vraagt De Vries zich af. Het bezoek van Siebelink aan Urk moet nog komen, maar is nu al omstreden. De Vries zegt dat wel gewend te zijn. ‘Dat is nu eenmaal de ‘Urkfactor’: iedere keer als we hier iets doen, is dat nieuws’.


Post zelf wilde verder niet reageren.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie