Advertentie

Wethouder Delfzijl van diefstal 1,5 ton beschuldigd

WethouderMahmut Kaptan van Delfzijl wordt ervan beschuldigd 154 duizend euro van de Turkse vereniging in zijn eigen halal slagerij te hebben gestoken. Verwacht wordt dat hij gaat aftreden.

05 oktober 2012

De fractievoorzitters van de gemeenteraad van Delfzijl onderzoeken momenteel een forse beschuldiging aan het adres van wethouder Mahmut Kaptan (CDA). In een anonieme brief aan de raad,  die namens leden van deTurkse gemeenschap is geschreven, wordt Kaptan ervan beschuldigd 154 duizend euro van de Turkse vereniging in zijn slagerij te hebben gestoken. Dat meldt RTVNoord.

Wellicht aankondiging aftreden
Kaptan was jarenlang voorzitter van de Turkse vereniging Ataturk in Delfzijl. De fractievoorzitters hadden gisteravond spoedoverleg over de kwestie maar zeggen meer tijd nodig te hebben. Verwacht wordt dat Kaptan vrijdagmiddag met een verklaring komt en wellicht  zijn aftreden aankondigt.

Vrijgepleit
Onlangs werd de wethouder nog vrijgepleit van belangenverstrengeling na een intern onderzoek.  Hij werd ervan beschuldigd als mede-eigenaar van Halal Slagerij North BV in Farmsum, betrokken te zijn geweest bij onderhandelingen over de vestiging van een coffeeshop in dat pand. 

Niet geïnformeerd over locatie coffeeshop

Uit het feitenonderzoek van PlasBossinade blijkt dat de wethouder in juni 2011 zijn aandeel in het bedrijf had verkocht en dat daartoe al was besloten in juni 2010. De eerste besprekingen over de vestiging van een coffeeshop waren al in 2010, maar de specifieke locatie aan de Hogelandsterweg was toen nog niet bekend. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie