of 63966 LinkedIn

Weigerambtenaar is woord van het jaar

Het woord Weigerambtenaar is gekozen tot woord van het jaar 2011 door het Genootschap Onze Taal. De term versloeg daarmee woorden als Wordfeud en plaszak.
1 reactie

Weigerambtenaar is het woord van het jaar 2011 geworden. De 1400 bezoekers van het congres van het Genootschap Onze Taal verkozen het woord zaterdagmiddag boven andere kanshebbers als plaszak of wordfeud.

Suggesties

Dat heeft een zegsvrouw van het Genootschap bekendgemaakt. Taalliefhebbers konden de afgelopen 2 weken via de website van Onze Taal suggesties aandragen voor het belangrijkste, kenmerkendste of grappigste woord dat symbool staat voor het afgelopen jaar. Hieruit koos een jury van Onze Taal een shortlist van tien kanshebbers.

Arabische lente 

Weigerambtenaar kreeg een kwart van alle stemmen. Op de tweede plaats in de wedstrijd eindigde Arabische lente (21 procent), de derde plaats was voor plaszak (13 procent). De minste stemmen van het congres kreeg het woord schuldencrisis (3 procent). Andere kanshebbers waren app, bedrijfspoedel, casinopensioen, eurocrisis en occupy.

Bokitoproof 

De afgelopen jaren vielen woorden als gedoogregering, twitteren, ontvrienden, swaffelen en Bokitoproof in de prijzen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jan op
En daarmee is het ultieme bewijs geleverd dat de weigerambtenaar één grote hype is. Dat heeft de homobeweging toch maar bereikt....