Advertentie

Week lang cursussen voor en door ambtenaars

De komende week zijn in heel Nederland korte cursussen te volgen voor en door ambtenaars. Dit concept, Train Je Collega geheten, heeft op de eerste dag al meer dan 3.000 deelnemers gehad.

02 oktober 2012

In heel Nederland is maandag ‘Train Je Collega’ van start gegaan. Hierbij worden in een week tijd korte cursussen aangeboden die door ambtenaren gegeven worden aan hun collega’s, zodat kennis zich kan verspreiden, zonder dat het veel hoeft te kosten.

Duizenden aanmeldingen

‘We hebben al bijna 5.000 aanmeldingen', vertelt Edo Plantinga, een van de organisators van Train Je Collega. Hoeveel aanmeldingen het in totaal zullen worden is nog niet duidelijk, omdat ambtenaren zich nog tot acht uur voor de cursus aan kunnen melden. Er zijn bijvoorbeeld cursussen in sociale media, prestatievaardigheden en conflicthantering.

25 overheidsorganisaties

Het idee voor Train Je Collega is ontstaan bij drie medewerkers van de gemeente Amsterdam. Vorig jaar zijn daar in een week tijd 600 collega’s getraind. Nu werken 25 overheidsorganisaties mee met het concept, en worden er bijna 1000 cursussen gegeven. Over de spectaculaire stijging zegt Plantinga: ‘Het begint uit de hand te lopen, maar wel op een goede manier.’ Voor hem is al wel duidelijk dat er volgend jaar weer een Train Je Collega plaats zal vinden, al valt het nog te bezien welke vorm dat krijgt als er weer meer organisaties aan mee gaan doen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Peter Voerman / Senior beleidsadviseur jeugdzorg Provincie Drenthe
Train je collega.... Goed iniatief!! Zou deze werkwijze ook niet geschikt zijn voor kennisoverdracht bij de transitie van de jeugdzorg tussen met Provincies en Gemeenten??
Advertentie