of 59082 LinkedIn

Wassenaars raadslid is het zat: Tijd van aardig zijn is voorbij

Het Wassenaarse raadslid Mary-Jo van de Velde is het zat dat burgemeester Hoekema zijn straatje blijft schoonvegen in plaats van excuses aanbiedt voor de gang van zaken rond de seksrel. 'De tijd van aardig zijn is voorbij.'

Voor het Wassenaarse raadslid Mary-Jo van de Velde is de tijd van aardig zijn voorbij. Het vermeende slachtoffer van de seksrel is het zat dat burgemeester Hoekema zijn straatje blijft schoonvegen in plaats van excuses aanbiedt voor de gang van zaken rond de seksrel. ‘Wat een lafbek!’

Lafbek
Burgemeester Jan Hoekema van de gemeente Wassenaar zou eens in de integriteitspiegel moeten kijken en daar consequenties uit moeten trekken, vindt Mary-Jo van de Velde ‘Wat een lafbek.’ Van de Velde is het vrouwelijk raadslid van Wat Wassenaar Wil (WWW) dat vorig jaar onheus bejegend zou zijn door wethouder De Greef. Dit leidde tot de befaamde seksrel, verstoorde verhoudingen in de raad, opgestapte wethouders, een BING-onderzoek in opdracht van burgemeester Hoekema en verschillende aangiften van smaad en laster over en weer.

Verklaring fractievoorzitters
Het BING-onderzoek werd onlangs van tafel geveegd door de Accountantskamer. Van de Velde, haar fractievoorzitter Henk de Vries en raadslid Ben Paulides (Democratische Liberalen Wassenaar) werden in het gelijk gesteld: het onderzoek was plat gezegd broddelwerk. Daarbij werd ook geoordeeld dat burgemeester Hoekema een kwalijke rol heeft gespeeld in de kwestie. Hij heeft zich hier nog niet nader over uitgelaten. Wel heeft hij met een aantal fractievoorzitters in de raad gesproken met als doel tot een gezamenlijke verklaring te komen 'waarin we als gemeentebestuur een streep zetten onder het verleden en naar de toekomst kijken'. De verklaring werd door Hoekema opgesteld.

Luisterend oor
Volgens Van de Velde is die verklaring voorlopig aangehouden en is dat maar goed ook. ‘Als ze die verklaring wel naar buiten brengen, span ik daar een kort geding tegen aan. De fractievoorzitters zijn helemaal geen partij. Het is een zaak tussen mij, De Vries en Paulides tegenover Hoekema. Van de Velde vertelt dat Hoekema haar had gebeld om voor haar “een luisterend oor” te zijn. ‘Maar hij weigert tot een gezamenlijke oplossing te komen. Laat staan met excuses. Dat luisterend oor was een volstrekt kansloze holle frase. Ik kan daar niks mee.’

Straatje schoongeveegd
De verklaring ziet Van de Velde als een schop na. Daardoor is zij nog meer op haar strepen gaan staan. ‘De tijd dat ik aardig was is nu voorbij. Ik heb altijd hoop gehad op een goede afloop, maar kreeg teleurstelling na teleurstelling te verwerken. En dan heeft hij het gore lef om te zeggen dat ik een gebrek aan aandacht heb.’ Hoekema heeft zijn straatje schoongeveegd en wil een streep zetten onder de hele zaak, inclusief de uitspraak van de tuchtrechter, maar met de betrokkenen tot een oplossing komen zal hem worst wezen, stelt Van de Velde. ‘Hij komt dus weg met alle integriteitschennis, chantage, dreigementen (in de vorm van smsjes), onzorgvuldig handelen, bewust sturen van een “onafhankelijk” onderzoek, onderhandelen met de hoofdofficier van justitie over de sepots en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ongelofelijk.’

Mogelijke schadeclaim
Van de Velde heeft overleg met haar advocaat over een mogelijke schadeclaim. Ook behoort een aangifte in een later stadium nog tot de mogelijkheden. ‘Ik hoop dat er een beroepszaak komt en we dan met bewijzen moeten komen. We hebben nog foto’s van de bewuste nacht die we dan kunnen laten zien.’ Over politieke gevolgen voor Hoekema is Van de Velde sceptisch. ‘Hij zou zelf eens diep in de integriteitspiegel moeten kijken en zijn consequenties moeten trekken, maar ik betwijfel of dat gebeurt.’ Tijdens de raadsverkiezingen zou de zaak een rol kunnen spelen. Van de Velde neemt nu eerst even een weekje afstand. ‘En uiteraard stel ik me niet meer verkiesbaar. Dat zult u begrijpen.’

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door D. Uidelijk op
Dus daarom was het stil......
Door Menno Steenwelle op
Geachte heren Antoon Claassen (raadslid) en Jan Hoekema (burgemeester).

Zie de maan schijnt door de bomen...? Volgens mij hebben jullie meer behoefte aan een helder licht op de zaak?

Ik voel de intense behoefte om jullie te wijzen op een enkele zin uit het artikel en uit de uitspraak van de Tuchtrechter:

Het BING-onderzoek werd onlangs van tafel geveegd door de Accountantskamer. Van de Velde, haar fractievoorzitter Henk de Vries en raadslid Ben Paulides (Democratische Liberalen Wassenaar) werden in het gelijk gesteld: het onderzoek was plat gezegd broddelwerk. Daarbij werd ook geoordeeld dat burgemeester Hoekema een kwalijke rol heeft gespeeld in de kwestie.

Wat ik dan niet snap: burgemeester Jan Hoekema wordt op zijn vingers getikt. En dan wil hij met een gezamelijke verklaring komen?

Daar snap ik helemaal de ballen van.

Voor degene die het spoor nu al heemaal bijster zijn, nogmaals:

burgemeester Jan Hoekema is door de TUCHT-RECHTER (notabene!) op de vingers getikt en dan???? Is het stil maar, wil Hoekema met een gezamenlijke verklaring naar buiten komen van mensen (zoals Antoon Claassen) die:
a. Er in het geheel niet toe doen.
b. Mensen die op geen enkele manier partij zijn in deze soap.
c. Op wiens mening in deze kwestie, niemand zit te wachten.

Volgens mij is er maar een verklaring relevant in deze en dat is een verklaring van Jan Hoekema. Of op zijn minst een reactie want het blijft wel akelig stil vanuit zijn kant.

Tenslotte: Anthoon Claassen. Ik hoop dat u spijt heeft van uw bericht. Want het is wel erg onzorgvuldig, inhoudsloos en van geen enkel greintje res[ect tonen naar het desbetreffende raadslid. Ik ga er maar vanuit dat u OOK bij dit raadslid inmiddels hebt aangegeven dit niet zo te hebben bedoeld????

Door Stand van Zaken op
Wat is nu de stand van zaken in Wassenaar? Komt er een verklaring? Stapt er nog iemand op? Komen er nog excuses, rechtzaken, meer dreigementen, meer hoger beroepen, speots et cetera

WAT IS HET STIL IN WASSENAAR?????? Dat baart mij zorgen want er is altijd wel 1 iemand te porren voor een reactie of een (snode_ opmerking links of rechts. Nu helemaal niets. Misschien nog een een belleetje wagen aan het gemeentenbestuur van de week. Eens kijken waarom alle deksels op de put lijken te zijn geschroefd door de de trekker van de stronkar (Jan Hoekema in eigen persoon).
Door Onno der Water op
Het begint mij zo langzamerhand wel op te vallen dat de naam Jan Hoekema alleen in negatieve context staat! Het lijk erop dat alles wat Jan Hoekema aanraakt, zo langzamerhand veranderd in een strontkar.
Wassenaar heeft hij helemaal uit de klauwen laten lopen. Zo zo zonde.
Door Adrie Cox op
Gevalletje integriteistkwestie! Hoekema: koop een spiegel en kijk jullie zelf eens diep heeeel dipe, Neeeeeee, nog dieper, in de ogen!
Conclusies? Juist ja....
Door B. Leek op
Dus Jan Hoekema geeft zijn verlies niet toe? Hoe narcistisch is dat?
Door Teun de Jong op
Alsof Van de Velde die dikke Audi betaalt van die maandelijkse grijpstuiver van de gemeente. Daar kan je nog niet eens de verzekering van betalen...

Fijn dat de heer Claassen in ieder geval nog in sprookjes geloofd. Hij heeft zich hiermee in ieder geval onsterfelijk belachelijk gemaakt!
Door Lieve op
Conclusie volgens de rechter:
Het BING-onderzoek werd onlangs van tafel geveegd door de Accountantskamer. Van de Velde, haar fractievoorzitter Henk de Vries en raadslid Ben Paulides (Democratische Liberalen Wassenaar) werden in het gelijk gesteld: het onderzoek was plat gezegd broddelwerk. Daarbij werd ook geoordeeld dat burgemeester Hoekema een kwalijke rol heeft gespeeld in de kwestie.

Dat zijn de feiten A. Claassen. Uw mening voeg daar verder niets aan toe want de rechter heeft geoordeeld ongeacht hoe "voorkomend" u Jan Hoekema ook vindt. Dat is dus niet terzake doende een volstrekt irrelevant.

Door Gerrie op
Stelletje befbekken daar in Wassemmaar. Gangbangers. Geen tijd om te praten met een volle mond.
Door Luuk Jansen op
HEEL EVEN: de TUCHTRECHTER heeft geoordeeld dat mevrouw Velden en de rest, GELIJK hebben. Daarnaast is er geoordeeld dat Jan Hoekema een kwalijke rol heeft gespeeld in het geheel. Misschien dat Antoon Klaassen danwel Jan Hoekema een keer het fatsoen kunnen hebben en TONEN om excuses te maken? Of in ieder geval een gepaste pas op deplaats nu de raadsleden in het gelijk zijn gesteld.

Deze trap na van Anthoon Claassen is ongepast, onfatsoenlijk en getuigd van geen enkele resprect! De Tuchtrechter heeft geoordeeld en volgens mij wordt het tijd dat IEDEREEN daar een keer naar gaat handelen. Daar knapt de gemenente van op!