of 59854 LinkedIn

VVD wil terug in coalitie Roermond

De VVD in Roermond, de grootste partij in de gemeenteraad, wil weer in de coalitie. De partij stapte uit de coalitie nadat wethouder Jos van Rey in opspraak raakte.
2 reacties

De VVD wil terug in de coalitie in Roermond. Daarvoor heeft de VVD vrijdag gepraat met de drie formateurs in de gemeenteraad, bevestigden woordvoerders van VVD en CDA zaterdag.

Jos van Rey
De VVD stapte onlangs uit de coalitie nadat boegbeeld wethouder Jos van Rey opstapte. Hij is onderwerp van een justitieel corruptieonderzoek.


Grootste partij

Nu wil de VVD weer terug. Formateur Angely Waajen van het CDA zei zaterdag dat de VVD volgende week antwoord krijgt. Intussen gingen ook vandaag de besprekingen tussen vijf kleine oppositiepartijen, CDA en PvdA gewoon door. Een coalitie van CDA, PvdA en de vijf kleine partijen kan echter slechts rekenen op 16 van de 31 zetels. De VVD, met 11 zetels de grootste partij in de raad, vindt die basis te smal en biedt zich opnieuw als coalitiepartner aan.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Joschke op
Wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten. Er was geen reden om uit het college te stappen. Dat hebben ze zelf gedaan, dus nu niet zeuren. Maar door zich solidair te verklaren met Van Rey gaven de vvd'ers al aan in welke hoek zij zitten. Een college zonder vvd is voor de integriteit van het college een zegen.
Door Willem op
16 is volgens de democratische beginselen nog steeds een meerderheid. En ik maar denken dat alleen het CDA pluchegeil is. Of missen de dames en heren van de VVD hun douceurtjes?