of 59250 LinkedIn

VVD houdt zich stil over Van Rey

De landelijke VVD zegt niets over de mogelijke terugtrekking van Jos van Rey als kandidaat raadslid voor de gemeenteraadsverkiezingen.
Reageer

De VVD wil niet zeggen of Jos van Rey afziet van een plek op de kandidatenlijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in Roermond.

Bijeenkomst maandagavond
Een woordvoerster zei de bijeenkomst van maandagavond van de leden van de VVD in Roermond af te wachten en tot die tijd geen mededelingen te doen.


Terugtrekken

Limburgse media melden maandag dat Van Rey besloten heeft zich terug te trekken. Aanleiding zou een uitspraak van Mark Rutte zijn. De VVD-leider en premier zei vrijdag dat personen naar wie een strafrechtelijk onderzoek loopt, er verstandig aan doen af te zien van een plek op de kandidatenlijst.

Eigen partij
Van Rey wordt verdacht van corruptie en trad daarom in oktober 2012 af als senator en wethouder. De VVD Roermond stelt maandagavond tijdens een ledenvergadering de groslijst voor de verkiezingen samen. Van Rey, die nu vermoedelijk met een eigen partij gaat deelnemen aan de raadsverkiezingen, was maandag niet bereikbaar voor commentaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.