Advertentie

VVD Alkmaar wil dat vluchtelingen verklaring ondertekenen

Vluchtelingen die in Alkmaar worden opgevangen, moeten een verklaring van acht punten ondertekenen. In die verklaring staat onder meer dat zij beloven mannen en vrouwen gelijk te zullen behandelen, net als homoseksuelen, lesbiennes en transgenders.

27 oktober 2015

Maximaal 300
Ook mag er geen enkele vorm van agressie, geweld of bedreiging zijn. Daarvoor pleit de VVD in Alkmaar. In de raadsvergadering van maandag was een van de thema's het huisvesten van 600 vluchtelingen in een voormalig belastingkantoor in Alkmaar. De VVD gaf aan dat de grens wat hen betreft bij 300 ligt, en wil bovendien de verklaring voor de vluchteling invoeren. 'Houden de vluchtelingen zich niet aan de belofte, dan zijn zij volgens de VVD Alkmaar niet meer welkom in de gemeente Alkmaar. Want onze gastvrijheid mag niet ten koste gaan van onze eigen inwoners', stelt de VVD Alkmaar in een verklaring. (ANP)

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

T. ten Klooster
Gaat de VVD ook alle inwoners van de Biblebelt een soortgelijk document laten ondertekenen?
RK / Beleidsmedewerker
Aanpassen aan onze samenleving?? Sinds wanneer is het in onze samenleving een regel dat je met niet meer dan 3 mensen over straat mag?

En al die schreeuwers die voorstanders van opvang uitjouwen, intimideren en bedreigen: als dat mag in onze samenleving, dan zou aanpassen aan onze samenleving juist betekenen dat ook deze vluchtelingen dat mogen. Het voorstel van de VVD is een verwerpelijk voorbeeld van met 2 maten meten. En dat staat haaks op hun eigen oproep dat er niet gediscrimineerd mag worden!
E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Tsjonge, dan kan driekwart van Nederland wel worden opgevoed. Een thuiszaak, niet op school overigens. Maar ja......
Flip
De VVD heeft dit ongetwijfeld bedacht om het onrustige Alkmaarder volk gerust te stellen. Zo van, kijk ons nou toch eens streng zijn naar de vluchtelingen, en zo doe je dat dus.

De eerste de beste rechter maakt daar subiet gehakt van. Herstel...kebab.
johannes / ambtenaar
Helemaal mee eens. Het gaat om aanpassen in onze samenleving.
Paul Vreeke / directeur/eigenaar van APAPS
Het kan preventief maar duidelijk zijn....
Paul / projectleider
Leuk, vraag meteen ook alle Alkmaarders zelf om bij het stippellijntje te tekenen.



Overigens ook in hetArabisch beschikbaar?
Wout / Ambtenaar
Alleen in Alkmaar?

Kan dat huishoudelijk reglement niet aan de grenzen van Europa liggen?
Sjaak
De VVD is altijd voor deregulering. En dan wordt vanuit deze partij met zwaar kliberale pretenties ineens voorgesteld om vluchtelingen - mensen waarvoor in het recht reeds van alles is geregeld - een cotract te laten tekenen. Dat is niet alleen in hoge mate vreemd, het ontbeert ook een juridische basis.
Advertentie