of 59250 LinkedIn

Vuurwerkvrije zone Hilversum heeft gewerkt

De vuurwerkvrije zone in de binnenstad van Hilversum heeft gewerkt. Er is volgens burgemeester Pieter Broertjes welgeteld één bekeuring uitgedeeld.
3 reacties

De vuurwerkvrije zone in de binnenstad van Hilversum heeft gewerkt. Er is volgens burgemeester Pieter Broertjes welgeteld één bekeuring uitgedeeld. Die was voor twee jongens die ondanks een waarschuwing toch vuurwerk afstaken. Het was de derde keer dat een vuurwerkverbod werd ingesteld in een deel van het centrum.

Storm
Op de vuurwerkshow van de gemeente zijn volgens hem duizenden mensen afgekomen. 'Om 23.30 uur was er nog bijna niemand en ik dacht 'dat wordt helemaal niets', maar even voor middernacht liep het storm.'
 

Vuurwerkmanifest
Broertjes en zijn gemeente hadden zich nieuwjaarsdag overigens nog niet aangesloten bij het Vuurwerkmanifest, een initiatief van achttien organisaties, waaronder het Nederlands Oogheelkundig Genootschap. Die hebben, net als de gemeente Hilversum, liever grote professionele vuurwerkshows, opdat iedereen veilig kan genieten van vuurwerk. 'Per nu sluit ik me aan', reageerde de burgemeester vrijdag. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Michael op
Je krijgt toch steeds meer de indruk dat burgemeester Broertjes dikke maatjes is met de redactie van BB. Gloria hoera verhalen uit Hilversum, dat krijgen de lezers hier telkenmale voorgeschoteld.
Door Fritz A. von Geusau op
Misschien dat Burgemeester Broertjes ook zo fair is om aan te geven wat zijn vuurwerkverbod nu feitelijk gekost heeft. Dan heb ik het over de kosten van de vuurwerkshow en de kosten voor de handhaving. En is het werkelijk zo dat er in heel Hilversum geen vuurpijl is afgestoken of is die ene bekeuring gewoon het gevolg van matige handhaving? Kom op. Niet alleen maar 'hoera-verhalen' maar een eerlijk plaatje. Ben benieuwd
Door zescilinder op
En in de rest van de gemeente en de rest van het land werd gewoon door vele gewone oud-en-nieuw vierders prachtig vuurwerk op straat afgestoken, waardoor de hemel overal prachtig verlicht werd en ook alle kinderen van Nederland de spanning en lichtshow van de jaarwisseling konden meemaken. Iets wat Broertjes (en enkele andere probleemzoekers) ons willen ontnemen. De kwalificatie "succes" komt dus niet uit onverdachte hoek en hij zal niet nalaten uit dit lokale "succes" (lees het goed: een deel van het centrum) de conclusie uit te dragen dat NL af wil van het vuurwerk. Herman Finkers stipte zulk flinterdun denkwerk van de opportunistische Nederlandse "elite" al aan. Met EUR 77 mln aan vuurwerkbestedingen is het manifest al volledig weggevaagd voordat het al aangeboden is. Het was een mooie jaarwisseling.