Advertentie

Vijf burgemeesters schenden verhuisplicht

Vijf burgemeesters wonen, in strijd met de wettelijke verhuisplicht, na twaalf maanden nog steeds buiten hun gemeente.

20 februari 2009

Herindeling
Dit blijkt uit onderzoek van Binnenlands Bestuur. Harry de Vries (Lingewaard), Peter Snijders (De Wolden) en Eric van Oosterhout (Aa en Hunze) moesten in 2007 al zijn verhuisd maar hebben dat niet gedaan omdat zij hun woning niet kunnen verkopen. Marjan van Kampen-Nouwen (Wieringen) hoeft van de raad voorlopig niet te verhuizen vanwege een mogelijke herindeling.

 

Opheffing
Om dezelfde reden, opheffing van Naarden in 2010, woont burgemeester Rehwinkel nog altijd in Amsterdam. Hij moest op 1 februari 2005 zijn verhuisd. Andere gemeenten zorgden voor een ambtswoning of gaven tijdelijke financiële ondersteuning voor verhuis- en pensionkosten. Sittard-Geleen was het meeste geld kwijt aan de verhuisplicht van burgemeester Cox: bijna 17.000 euro.

 

Lees hier het hele artikel Burgemeesters schenden verhuisplicht uit Binnenlands Bestuur nummer 8, 20 februari 2009

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

caroline van Kleef / administratief medewerkster
als je op 1 maart 2007 burgemeester wordt van lingewaard en pas in juli 2008 je huis te koop zet, vraag ik mij af of deze man wel werkelijk zijn huis wil verkopen,Normaal gesproken zou je toch direct je huis te koop zetten op het moment als je weet dat je burgemeester wordt van een gemeente en dat was al in oktober 2006.
peter van den berg / dga VDB Interim Support
Peter Snijders heeft zijn woning in Dalen al lang verkocht en is bezig met de verbouw van zijn woning in gemeente De Wolden. U loopt achter de feiten aan. Heel vervelend en tendentieus om zo door u verkeerd te worden geinfomeerd!
Advertentie