of 64621 LinkedIn

Vertrek Remkes levert verraste reacties uit Limburg op

In politiek Limburg wordt verrast en deels zelfs onaangenaam verrast gereageerd op het nieuws dat Johan Remkes (VVD) informateur wil worden in Den Haag.
9 reacties

In politiek Limburg wordt verrast en deels zelfs onaangenaam verrast gereageerd op het nieuws dat Johan Remkes (VVD) informateur wil worden in Den Haag. Voorzitter Harold Schroeder van het CDA Limburg zei te hopen ‘dat Remkes zich bewust is van de belangrijke taak die hij in Limburg heeft. Ik ga ervan uit dat hij die netjes afmaakt. Dat is een flinke opgave.’

Niet afgerond
Fractievoorzitter Jasper Kuntzelaers van de PvdA in de Staten toonde zich verrast. Hij wees erop dat Remkes het herstellen van de rust rond de integriteit in Limburg tot taak heeft. ‘Er lopen nog verschillende onderzoeken, en die zijn nog niet afgerond. Hij is door de minister op zijn huidige functie geplaatst. Dit voelt alsof de minister maar één crisismanager heeft. In mijn beeld zal hij dan weinig tijd over hebben om zijn taken hier te vervullen.’

Banencarrousel
SP-fractievoorzitter Marc van Caldenberg laat zich op twitter laatdunkend uit over de voordracht. ‘Verschrikkelijk. Wat een banencarrousel’, laat hij weten. ‘We zijn de puinhoop van het CDA nog niet te boven of Limburg wordt geofferd om de puinhoop van Rutte en de VVD op te lossen. Hoezo nieuwe bestuurscultuur?’

Daadkrachtig
D66 reageert via fractievoorzitter Marlou Jenneskens juist complimenteus. ‘We hebben Remkes in Limburg ervaren als daadkrachtig en voortvarend en hopen dat hij daarmee ook de formatie ten goede komt. Dat is in het belang van ons land en daarmee ook van Limburg.’

Onaanvaardbaar
Heel anders ziet fractievoorzitter Pascale Plusquin van de Partij van de Dieren het nieuws. ‘Onaanvaardbaar!’, zegt ze. ‘Een politiek neutrale CdK die de formatie gaat doen, wij vinden dat niet oké. Hij is bovendien nu slechts vier dagen per week voor Limburg beschikbaar, straks nog minder. Wij vinden dat niet kunnen.’ (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Myco op
Dit is de 7e informateur. We moeten er allemaal dus serieus rekening mee houden ook nog gevraagd te gaan worden
Door Petra op
@Spijker

Eens met uw opmerking met 3 uitzonderingen: Covid, Agenda 2030 en het stikstof. Op deze dossiers is dit demissionaire kabinet toch wel héél véél beleid aan het maken!
Door p op
CvdK is een deeltijdbaan, tja wat een ontdekking daar in Limburg
Door Henk op
De grootste blokkade van de formatie is de persoon van Rutte
Door Andreas Dijk op
Johan Remkes gaat helemaal niet weg uit Limburg. Het is de bedoeling dat hij naast het gouverneurschap informateur wordt. Minister BZK heeft daar goedkeuring aan gehecht.
Door Spijker (n.v.t.) op
Als een missie van bijvoorbeeld Remkes of een andere VVD-prominent niet slaagt is het tijd dat de Koning gaat ingrijpen in dit bestuurloze land met inmiddels toch wel héél veel beleidsachterstand van Kabinetten Rutte..
Door Alex op
Gezien de reactie van Marc van Caldenberg namens de "tegenpartij" zullen zij wel heel erg jaloers zijn op het niet hebben van gezaghebbende politici op Roemer na. Kunnen zij niet beter met zichzelf aan de slag gaan om hun kiezers bij FVD en PVV te winnen?
Door Nico uit Loenen (voormalig rijksambtenaar) op
We hebben blijkbaar voortdurend bejaarde politici nodig om die jonge vechtende honden de politieke les te lezen. Tjeenk Willink is een denker, Remkes een doener en daar zijn er blijkbaar veel te weinig van. Mevrouw Hamer was wel een heel slechte keuze, zonde van de tijd.
Door Spijker (n.v.t.) op
Overeenkomstig de verkiezingsuitslag kan Remkes het beste voortborduren op de politieke samenstelling van het huidige Kabinet (na al het geblunder beter met een andere VVD-leider). De CU wil vast wel deelnemen via een constructie, waarbij het medisch ethische vraagstuk wordt overgelaten aan besluitvorming door de Tweede Kamer. Vooraf hoeven daarover helemaal geen afspraken in een regeerakkoord te worden gemaakt.

Vacatures

Van onze partners