of 64231 LinkedIn

Uitspraken van raadslid over ISIS onderzocht

Het Haagse raadslid Abdoe Khoulani van de partij van de Eenheid is sympathisant van de extreem-Islamitische terreurgroep ISIS. Het Openbaar Ministerie onderzoekt zijn uitspraken over deze gewelddadige terreurmilitie.
9 reacties

Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag onderzoekt of de uitspraken van het Haagse gemeenteraadslid Abdoe Khoulani over de terreurorganisatie ISIS strafbaar zijn. Dat meldde het OM vrijdag in reactie op berichtgeving van Omroep West.

Steun aan ISIS

Donderdag werd bekend dat Khoulani (Partij van de Eenheid) publiekelijk zijn steun heeft betuigd aan de soennitische terreurorganisatie. Op zijn Facebooksite schreef hij: 'Leve ISIS en in shaa Allah op naar Baghdad om dat schorem aldaar aan te pakken.''


Massale executies

Voor zover bekend is er geen aangifte gedaan tegen Khoulani. ,,We hebben kennisgenomen van de uitspraken en bekijken of wat er gezegd is strafbaar is'', zegt een woordvoerster van het OM.

De radicaalislamitische beweging ISIS is de laatste tijd in het noorden van Irak aan een opmars bezig. De organisatie heeft zich volgens de VN vrijwel zeker schuldig gemaakt aan oorlogsmisdaden en zou de afgelopen dagen honderden mensen in koelen bloede hebben geëxecuteerd.


Demonstratie afgelast

Khoulani zei tegen Omroep West dat zijn uitspraken niet waren bedoeld als provocatie. Op Facebook laat hij weten het ‘hypocriet’ te vinden dat ‘tokkies op fora mogen roepen dat moslims dood mogen gaan omdat ze een pro-ISIS demonstratie willen houden bij de Iraakse ambassade.’ De demonstratie van ISIS-sympathisanten is afgelast.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nina (Machine's operator) op
Mijn vraag is:het wordt nooit hulp aangeboden aan christelijke organisatie in buitenland.alle landen zien en horen hoe worden de christelijke mensen behandelen. Dat is schandalig.vooral Nederland is christelijke geloof. Zou toch hulp aanbidden.straks worden de islamitische mensen ook zo gewelddadig. We zijn weinig christenen op de aarde wees zuinig ermee.M.V.G.
Door henk (lezer) op
Als ene Geert W. nu eens zoiets vergelijkbaars had geroepen, dan had de (Nederlandse politieke) wereld op z'n kop gestaan !
Door jhr. Van Avezathe en Zottegem (kritisch burger) op
Deze sukkel heeft in ieder geval op school niets geleerd. Op zich niet zo verwonderlijk met ons onderwijs waar historische kennis een vies woord is. Had hij wel iets geleerd in zijn leven, dan wist hij dat ISIS dezelfde moordmethodes gebruikt als de nazi's in Polen en Rusland. Als deze zot over enig intellectueel vermogen had beschikt, dan had hij kunnen opmerken dat ISIS strijders zich schuldig maken aan genocide. Deze meneer mag van mij gewoon een enkele reis krijgen in de richting van het door hem bewonderde kalifaat. Breng de AIVD wer op sterkte zodat ze het aantal gevaarlijke idioten in kaart kunnen brengen.
Door de Valse profeet op


Abdoe is naar eigen zeggen geïnspireerd door tokkies, want hunnie doen het ook.

Door p op
Ach ja voor een landje gesticht door afvallige christenen (protestanten) blazen we wel weer hoog van de toren :)

Overigens wanneer gaan we dan de paspoorten afpakken van de heren en dames die vroeger voor Mao of Pol pot collecteerden (Rosemuller) of een tijdje regeren zonder parlement (Bernard) ook wel aardig vonden?
Door Thijs van Oosten op
@ Jan en Willem: o ja, vrijheid van meningsuiting ?
Roep op straat maar eens: "Heil Hitler" (met of zonder armgebaar).
Wedden dat je in no time op het politiebureau vast zit ?
Verheerlijken van ISIS-geweld staat ook gelijk aan fascisme.
Door Anoniem (Beleidsadviseur) op
Het ware gezicht van de zogenaamde 'gematigde moslims' lijkt zich meer en meer te tonen, ook in Nederland.

Hoe groter hun aantal wordt, hoe minder ze blijkbaar rekening houden met hun gastland en hoe meer ze zich weer scharen achter de Islam met haar koran, hadith etc.(die niet gematigd zijn en bv. oproepen tot het vermoorden van ongelovigen).

Zie ook de vele 'Nederlandse' jongeren die voor ISIS zijn gaan vechten en moorden.

In mijn ogen een onacceptabele ontwikkeling. Wanneer iemand kiest om aldaar te gaan vechten, moorden etc. die moet per direct het Nederlandschap worden ontzegd.

Beangstigende ontwikkelingen.
Door Willem op
Eens met Jan. Waarom mag iedereen wel roepen dat moslims dood moeten en Khoulani niet zeggen dat ISIS moet oprukken richting Bagdad? Dat de beste man een aanhanger van deze zeer foute club is, geeft overiegens wel te denken, helemaal omdat hij in Den Haag in de gemeenteraad zit, maar ja, dat is de democratie....
Door Jan Beerenhout azn (Ambt.Bestuurscontacten b.d.) op
Laat ik nu denken dat wij Grondwettelijke Vrijheid van Meningsuiting hebben, of Voltaire citerend: 'Ik ben het volkomen met u oneens, maar zal tot mijn dood vechten voor uw recht te zeggen wat u zeggen wil.. Leest verder 'De vlam van het verzet, Nederlandse strijders in het buitenland vroeger en nu, d.i. de op 19 juni l.l. door Beatrice de Graag gehouden Anton de Kom-lezing, een initiatief van het Verzetsmuseum en TROUW

Vacatures

Van onze partners