of 59185 LinkedIn

Tilburg: huis op slot bij meer dan 250 wietplanten

De gemeente Tilburg gaat sneller ingrijpen bij bewoners die een hennepkwekerij in hun huis hebben. Op dit moment worden huizen pas tijdelijk op slot gedraaid als er meer dan duizend wietplanten worden ontdekt.
3 reacties

De gemeente Tilburg gaat sneller ingrijpen bij bewoners die een hennepkwekerij in hun huis hebben. Op dit moment worden huizen pas tijdelijk op slot gedraaid als er meer dan duizend wietplanten worden ontdekt. 

250 planten
Burgemeester Peter Noordanus kondigde maandag aan dat hij de drempel wil verlagen naar 250 planten. 'De drempel is nu nog vrij hoog en door een verlaging kunnen we effectiever optreden', zei hij in een toelichting.

Vondst
Aanleiding voor het strengere beleid is de vondst van een hennepkwekerij met ruim vierhonderd planten in een huis aan de Harmelenstraat een week geleden. Omwonenden constateerden verontwaardigd dat de bewoner nog dezelfde dag terugkeerde in zijn huis.

Actief
Tilburg is al bijzonder actief met de sluiting van huizen en bedrijfspanden die worden gebruikt voor de productie van drugs. Ook deelt de gemeente boetes uit aan thuistelers. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Man man man, ga toch legaliseren. Dat getruttebol elke keer weer. Nu weer over hoeveelheden planten. Die war on drugs is niet te winnen, tenzij je de teelt uit het criminele circuit haalt en zelf gaat produceren als overheid of het bij een aantal geselecteerde bedrijven belegt, en aldus de reguliere (nu nog gedoogde) markt overneemt. Wat moet je dan nog met je 250 plantjes op een zolder?
Door A. Willemsen op
En dus gaan ze allemaal 240 planten neerzetten. Alles meer dan 5 planten is een plantage. dan heb je ook geen discussie meer. Meer dan 5 is geen eigen consumptie meer. Het zou ook fijn zijn als de wetgever het mogelijk maakt zulk onkruid uit hun huis te trappen omdat ze hun buren in gevaar brengen. Er is altijd veel te weinig aandacht voor de mensen die overlast ondervinden en gevaar lopen door dit soort praktijken.
Door JaapvV (adviseur, o.a. voorzieningen) op
Lijkt me een typisch staaltje ad hoc beleid. Waarom geen 79 of123 planten? Volgens mij is de limiet voor eigen gebruik 5 stuks. Maar ja, we zijn een gedoogland, geen beslisland. In ieder geval weten de kwekers nu hoe ze moeten gaan standaardiseren...van meder dan 1000 naar 250 stuks en geen plant meer. Nog iemand een voorstel?