of 64621 LinkedIn

SP Rotterdam beraadt zich na schorsing

De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij.
Reageer

De Rotterdamse SP zegt zich te beraden op haar positie nadat het bestuur van de lokale afdeling van de partij donderdag werd geschorst door de landelijke partij. De Rotterdamse afdeling van de SP zou ook niet mogen meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Geroyeerd
Aanleiding is een conflict over de Rotterdamse SP-kandidatenlijst voor die verkiezingen. Daarop staan ook geroyeerde partijleden. De voorzitter van de Rotterdamse SP, Tijs Hardam, noemt het ‘erg triest dat het zover moest komen’.

Vereniging
Binnen de SP rommelt het al een tijdje. De partij royeerde onlangs tientallen leden, omdat ze tevens lid waren van een andere politieke partij. Het gaat om leden die ook actief waren bij de voormalige jongerenorganisatie ROOD of het Marxistisch Forum. Leden zien dit als verenigingen binnen de partij, maar de SP zelf beschouwt de organisaties als aparte politieke partijen. De landelijke SP ziet de organisatie ROOD als ‘geradicaliseerde zolderkamercommunisten’ en heeft de banden daarmee verbroken.

Utrecht
Eerder deze maand trad het afdelingsbestuur van de SP Utrecht al af, nadat negen leden waren geroyeerd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners