of 64120 LinkedIn

Remkes schrikt van vertraging bij collegevorming

‘Ik vind dat dit absoluut niet kan’, zei Remkes. Hij snapt de overwegingen voor de vertraging niet.
5 reacties

Waarnemend gouverneur Johan Remkes (VVD) heeft de Limburgse Staten dinsdagavond gemaand tot snelheid bij de vorming van een nieuw college van Gedeputeerde Staten.

Hij zei tijdens een vergadering met de fractievoorzitters ‘geschrokken’ te zijn van het rapport van verkenner Onno Hoes. Daaruit bleek dat de Staten niet meer koersen op een nieuw college op 21 juni, maar die datum naar 23 juli verschoven hebben.

Ongemakkelijk
‘Ik vind dat dit absoluut niet kan’, zei Remkes. Hij snapt de overwegingen voor de vertraging niet. Die komen in elk geval niet uit de koker van Hoes, zei hij. Hij riep de Staten op om deze ‘ongemakkelijke situatie’ zo snel mogelijk te beëindigen.

Onverteerbaar
Als aanvullend argument wees hij erop, dat de datum van 23 juli vlak voor het zomerreces valt. Dat betekent dat een nieuw college pas functioneert eind augustus of begin september. ‘Dat is richting de Limburgse samenleving volstrekt onverteerbaar’, zei hij. Vanuit ondernemend Limburg zei hij nu al signalen te krijgen dat men zich grote zorgen maakt over de voortgang van een aantal zaken. ‘Die verantwoordelijkheid moeten de Staten zich heel goed realiseren’.

Schuldvraag
‘Ik weet niet waar precies de oorzaak ligt’, rondde hij zijn betoog af. Het gaat volgens hem niet om de schuldvraag. ‘Ik had alleen wel de behoefte om dit signaal af te geven.’

Integriteitskwestie
Het vorige college van GS trad enkele weken geleden samen met voormalig gouverneur Theo Bovens (CDA) af. Aanleiding was een integriteitskwestie rond subsidiegelden. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door drs. E. Nabled op
Het is gewoon tijd rekken. Ze wachten tot Remkes weer weg is. Dan kunnen ze daarna op de oude voet verder: zand er over!
Door Colla Alberts (81 jaar) op
Geachte heer Remkes,
niet mopperen want er gaan weer enkele opgestapte Deputés terugkeren naar het zachte pluche, die hebben het nog steeds niet begrepen tenzij er definitief met het verleden wordt afgerekend, eerder NIET beginnen aan een College vorming, eerst de nog aanwezige mesthopen verwijderen en dán pas op weg naar een College want Limburg heeft geen enkele baat bij HALF of nog minder werk.
Hoes & Remkes, sla de handen aan de ploeg om op z'n minst te proberen een INTEGER College tot stand te brengen, is al moeilijk genoeg en DAN pas terug naar de Randstad...!!
Door Southern Comfort op
Als zorgvuldigheid een rol speelde in Limburg (en als prominent onderdeel Integriteit) was dit college inclusief Gouverneur (uh, uh) niet voltallig naar huis gestuurd.

Ik denk eerder dat Remkes zo snel mogelijk weg wil want het stinkt nog aan alle kanten. Van schoon schip is nog lang geen sprake.
Door Carol Stel op
Wat een gespeelde verontwaardiging bij Remkes.

De totstandkoming van het kabinet Rutte 3 duurde ruim 7 maanden. De vorming van een nieuw GS Limburg is pas een paar weken gaande.

Ook Remkes weet dat zorgvuldigheid boven snelheid gaat!
Door Spijker (n.v.t.) op
Waarschijnlijk vinden Limburgse politici het bourgondische leventje belangrijker dan de politiek?