of 63908 LinkedIn

Relletje Samsom-Wolfsen in kiem gesmoord

Een rel dreigde in de PvdA nadat Diederiek Samsom had gezegd dat Utrecht niet blij is met burgemeester Wolfsen. Inmiddels heeft Samsom zijn excuses gemaakt.

Het binnenbrandje bij de PvdA over burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht werd vrijdagochtend snel geblust. Kandidaat PvdA-partijleider Diederik Samsom uitte kritiek op burgemeeser Wolfsen van Utrecht (ook PvdA). Op Twitter was het onderwerp 'trending' en Samsom nam snel zijn woorden terug. Wolfsen accepteerde de excuses.

Gelukkig
'Ik ben geen Utrechter, dus ik hoef me niet in te houden. Ik denk dat een andere burgemeester van Utrecht gelukkiger wordt en dat Utrecht gelukkiger wordt van een opvolger', zei Samsom op een PvdA-bijeenkomst in een Utrechts café voor de camera's van RTV Utrecht. Een meerderheid van de leden van de PvdA wil Samsom als nieuwe leider van de partij, zo bleek deze week uit een peiling van het tv-programma EenVandaag. Samsom kreeg daar 54 procent van de stemmen.

Onder vuur
Wolfsen ligt door zijn beleid en aanpak van bepaalde zaken veelvuldig onder vuur in zijn gemeente.

Twitter
Op Twitter werd direct veel gereageerd op de uitspraken van Samsom over Wolfsen. Het onderwerp #wolfsen was trending topic. Burgemeester Martijn Smit (PvdA, Wijdemeeren) over de opmerking dat Utrecht gelukkiger is met een andere burgemeester: 'Ik Niet! #StemSamsom. Opmerkingen #wolfsen totaal ongepast'. Burgemeester  Annamarie Jorritsma (VVD, Almere) baalt van de uitspraken van Samsom. 'Bah bah bah Diederik. Van je vrienden moet je het maar hebben Aleid. Hij moet zich schamen', schrijft ze. Anderen prijzen de uitspraken van Kamerlid Samsom.

Excuses
Het lijkt erop dat Diederik Samsom geschrokken is van de opschudding. Hij reageerde op Twitter: 'Heb Wolfsen excuus aangeboden voor de manier waarop ik gister mijn twijfels over hem naar buiten heb gebracht. Zo moet dat niet.' Burgemeester Wolfsen heeft de tweet gelezen en 'Daarmee is de kwestie voor hem afgedaan', aldus de woordvoerster van Wolfsen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door R.M. Dalmijn op
Echt een heer deze Samsom. Als boegbeeld van de PvdA zal dit deloyale, trapperige en narcistische karaktertrekje hem en de partij nog gaan opbreken.

Vacatures

Van onze partners