of 58952 LinkedIn

Radicaliseringadviseur vecht ontslag aan

Saadia A-T, de ontslagen Amsterdamse radicaliseringsadviseur die ontslagen is wegens belangenverstrengeling, vecht haar ontslag aan. Dat zegt haar advocaat Richard Korver in onder meer het Parool en De Telegraaf.

Saadia A-T, de ontslagen Amsterdamse radicaliseringsadviseur die ontslagen is wegens belangenverstrengeling, vecht haar ontslag aan. Dat zegt haar advocaat Richard Korver in onder meer het Parool en De Telegraaf.

Relatie
Saadia was programmamanager van het team radicalisering en polarisatie. Eind augustus werd haar strafontslag aangezegd. De maand ervoor was ze al geschorst na een onderzoek van Bureau Integriteit na een melding van mogelijke integriteitsschendingen. Ze heeft zich volgens burgemeester Eberhard van der Laan schuldig gemaakt aan het gunnen van diverse opdrachten aan een persoon met wie zij een relatie had. Daarover had zij niets gezegd tegen haar leidinggevende. Ook zou ze met een offerte hebben gesjoemeld.

Spoeddebat
Volgens advocaat Korver gaat de ambtenaar haar ontslag aanvechten omdat ze geen strafbare feiten heeft gepleegd. Daarbij wordt ze door een gespecialiseerde advocaat bijgestaan. Op 14 september is er een spoeddebat in de Amsterdamse raad over deze zaak.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Een Mokummer op
Een goed consultant weet zijn/haar praatjes goed te verkopen. En op zijn/haar expertise zou vertrouwd moeten kunnen worden.
Maar zoals vaker is hier sprake van een klein klupje vrouwen dat elkaar de bal toespeelt.
Net zoals een klein klupje mannen dat al veel langer doet.

Met dat verschil dat het klupje vrouwen hier grenzen overschrijdt.
En dat Saadia A-T. in één maand even veel krijgt als een bijstandsgerechtigde een een héél jaar.

Wellicht zou het goed zijn om het hele netwerk van Saadia A-T. eens door te lichten op functioneren en reputatie?
Voordat je het weet komen ze via een andere ingang weer binnen of gaan vrolijk door bij een andere gemeente.
Door Esther (ambtenaar) op
Steven,
Iedereen die ziek is mag voor waar hij toe in staat is te werken. Al is deze in de ziektewet. Kankerpatiënten mogen naar wat zij kunnen gewoon blijven werken.

Ik hoop wel dat jou een goede gezondheid gegeven is.
Door Steven op
Ja, dit is/was de rechterhand van de burgemeester. Die zich door haar praatjes om de tuin liet leiden.

Van der Laan is de laatste tijd veel in het nieuws. Niet vanwege zijn bestuur. Maar omdat hij ziek is. Iedere zieke werknemer komt in de ziektewet en na 2 jaar volgt ontslag. Van der Laan echter blijft gewoon zitten. Functioneert allang niet meer naar behoren. En zo verglijdt Amsterdam naar een rechteloze stad.
Door Kurver op

De multiculturele samenleving staat er weer gekleurd op.