Advertentie

Provincies eisen hoger salaris statenleden

De provincies willen de Tweede Kamer bewegen in te stemmen met een hogere vergoeding aan provinciale statenleden. De bijlage zou met 23 procent omhoog moeten.

12 februari 2009

Aandringen bij Kamer
Dat blijkt uit een e-mail van het Interprovinciaal Overleg (IPO) die de SP donderdag heeft bekendgemaakt.
De twaalf provincies zijn verenigd in het IPO. In de mail staat dat de statenleden bij leden in de Tweede Kamer op een verhoging moeten aandringen omdat zou blijken dat de parlementariërs niet om een verhoging van de provinciale volksvertegenwoordigers zitten te springen.

Economische malaise
De SP verwerpt de oproep van het IPO. Volgens statenlid Bart Vermeulen wekt het IPO ten onrechte de indruk dat alle statenleden, inclusief die van zijn partij, achter de oproep staan. 'Het is triest dat een organisatie als het IPO zich niet bewust is van wat er in de maatschappij aan de hand is', zegt hij verwijzend naar de economische malaise.

Beloning blijft achter
In de mail stelt het IPO dat statenleden de Tweede Kamer moeten oproepen 'een einde te maken aan de beloningsachterstand'. De beloning zou achterblijven terwijl de werkdruk is toegenomen. Volgens de provincies is het 'onfatsoenlijk' dat er nog geen besluit ligt over een hogere vergoeding.

'Sobere beloning'
Door de economische neergang pleiten zij wel voor een een sobere, maar verantwoorde beloning. Het voorstel voor de verhoging is overigens afkomstig van een advies uit 2005 van een commissie onder voorzitterschap van voormalig VVD-leider Hans Dijkstal.

 

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Martha Vonk / organisatie-adviseur/interimmanager
Wat een onzinnige eis voor leden van een overbodig bestuursorgaan!
Advertentie