of 59082 LinkedIn

Provincie Brabant wil geen nieuwe winkels

We moeten de groei een halt toeroepen, zegt VVD-gedeputeerde Bert Pauli. Alleen met hele goede argumenten wil de provincie nieuwe initiatieven nog toestaan.
2 reacties

De provincie Noord-Brabant overweegt vanwege de leegstand om nieuwe initiatieven voor detailhandel buiten steden niet meer toe te staan. ,,Alle plannen voor uitbreiding van winkeloppervlakte, zeker op nieuwe locaties, zouden voorlopig in de ijskast moeten worden gezet'', staat in discussienota die dinsdag is gepubliceerd. De provincie meent dat er voldoende winkelruimte in bestaand stedelijk gebied is.

Ongebreidelde groei
,,We moeten de ongebreidelde groei een halt toeroepen'', vertelde VVD-gedeputeerde Bert Pauli dinsdag in een toelichting. Alleen met hele goede argumenten wil de provincie nieuwe initiatieven nog toestaan, legde hij uit.

10% leegstand
Gemeenten en winkeliers hebben de provincie om hulp gevraagd, vertelde hij. In Brabant staat 10 procent van de winkels leeg en dat dreigt vanwege uitbreidingen richting 20 procent te gaan. In absolute meters staan in Brabant na Zuid-Holland de meeste winkels leeg.

Verlies
Pauli noemt bijvoorbeeld de vestiging van de grootste supermarkt van Nederland in Breda (Jumbo) geen goede ontwikkeling. Grote plannen zijn een bedreiging voor het kleine, lokale aanbod, zegt hij. Bovendien constateert hij dat veel outletcentra en meubelboulevards verlies lijden.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jos Derckx (adm) op
En dan nog spreken over vrije ondernemers, hun vestigingsplaats wordt al beperkt tot stedelijk gebied met veel meer concurrentie en kosten. Gaat de gemeente hen ook vrijstelling van OZB geven als compensatie. Zal de burger leuk vinden, die moet dat extra ophoesten
Door Bond (Adviseur) op
Als dit samen gaat met beleid om parkeren in de stad, en de huurtarieven voor winkeliers minder kostbaar te maken ben ik hier wel voorstander van.