Advertentie

Privacyregels van criminelen op schop

Een van de maatregelen die Aboutaleb wil nemen om drugshandel en -smokkel via de haven tegen te gaan, is het opheffen van 'belemmeringen op het gebied van regelgeving', zoals privacywetgeving die criminelen beschermt.

20 november 2019

Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb wil dat criminelen niet langer worden beschermd door privacyregels. Dat stelt Aboutaleb in een brief aan justitieminister Ferd Grapperhaus.


De eerste acht maanden van dit jaar werd al meer dan 20.000 kilo cocaïne in de Rotterdamse haven onderschept. Een van de maatregelen die Aboutaleb wil nemen om drugshandel en -smokkel via de haven tegen te gaan, is het opheffen van 'belemmeringen op het gebied van regelgeving', zoals privacywetgeving die criminelen beschermt.

Gordijntje

Zo wil Aboutaleb dat de opsporingsdiensten bijvoorbeeld achter het gordijntje van een vrachtwagen die op het haventerrein rondrijdt kunnen kijken. Dat mag nu niet, omdat dat de privéruimte van de chauffeur is.

Ook wil de burgemeester meer informatie kunnen delen. 'Ik mag nu over een persoon die betrokken is bij ondermijning en die vertrokken is naar Groningen niet de burgemeester van Groningen informeren en dat is natuurlijk bizar', zei Aboutaleb daar eerder over.

Extra capaciteit

Verder is veel extra capaciteit nodig bij verschillende diensten om partijen drugs op te sporen en vermogen van criminelen af te pakken, aldus Aboutaleb. Momenteel staat de politiecapaciteit al flink onder druk, schrijft hij aan de gemeenteraad. Recente ontwikkelingen als beveiligingsmaatregelen die zijn genomen na de moord op advocaat Derk Wiersum hebben het er niet beter op gemaakt, aldus Aboutaleb. Daarom gaat hij onder meer 20 procent minder agenten inzetten bij voetbalwedstrijden. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Ik heb het hier al vaker geschreven maar deze man is een held. Ik hoop dat hij zich kandidaat stelt voor het premierschap. Dan ben ik zelfs bereid op de PvdA te stemmen.
Frank
"Daarom gaat hij onder meer 20 procent minder agenten inzetten bij voetbalwedstrijden."



Nou gebeurt er gelukkig niet veel tijdens voetbalwedstrijden, maar Aboutaleb misbruikt hiermee zijn bevoegdheid om om deze manier protest aan te tekenen, dit kan leiden tot gevaarlijke situaties. Zoals plunderingen en vandalisme. Maar hoe Aboetaleb werkt is dat hij alle rampen en misstanden en fouten alleen maar in zijn voordeel laat werken door zijn stoere spindokter praatjes.



Mijn inziens totaal ongeschikt om voor een overheid te werken, heeft in amsterdam al als beslisser mbt sociale zaken een gerechtelijk vonnis naast zicht neer gelegd mbt het onaangekondigd bezoeken van uitkeringsgerechtigen en bij weigering mee te werken werden uitkeringen stopgezet. Ondanks dat de rechter er schande van sprak, ging deze boef er mee door, zonder kritiek want hij is onze knuffel allochtoon.



Ook heeft hij in Rotterdam al minimaal 4x voor problemen en rellen gezorgd door demonstraties te verbieden en ook nog door willekeurig zich niet misdragende burgers in te sluiten, te gijzelen en te arresteren zonder gerede verdenkingen. Een ware anti feyenoord supporters rassia werd het genoemd door toezichthouders, de gemeenteraad, ombudsmannen en rechters, maar meneer Aboutabel weigerde excuses uit te brengen en gaf aan gewoon door te gaan met grondrechten en mensen rechten te schenden.



Nee, mensen die denken dat Aboutabel een fatoenslijk mens is, die zijn delusional. Een land kan zich zelf niet geciviliseerd noemen met dergeijke grondrechten ondermijnende weirdo's aan het roer.



Vinden we het gek dat zwarte piet discussies super overspannen verlopen, dat komt zeker weten mede door overspannen extreem rechtse bestuurders en politici als Aboutaleb, Rutte, de Jonge, Koolmees, Schouten, Ollongren, Zijlstra, Blok, Bijleveld, Wiebes, Hoekstra, van Nieuwenhuizen, Grapperhaus, Dekker, Slob, Visser, Keijzer, Harbers, Broekers-Knol, van Ark en Blokhuis. Al deze bewindspersonen zijn mijn inziens schuldig aan een zeer onsympathiek klimaat waar de armen keihard worden aangepakt en aan het lot worden overgelaten ipv bescherm, terwijl ze 90% van hun energie stoppen in het beschermen en ondersteunen van het corporate bedrijfsleven, dubbel modaal en de aller aller rijkste. Maar wat onvergeefelijk is, is de structurele inbreuken van onze grondrechten. Niets meer of minder dan een bende staatstereur plegende boeven!







H. Hanegraaf / Financieel gemeenteambtenaar
Ik zou graag de volgende stelling in de discussie willen gooien: Hoeveel overheidsregels zijn er inmiddels die zover zijn doorgedraafd dat ze uiteindelijk tegen de maatschappij werken. Ik denk dat het werkelijk zo is dat m.n. de wetgeving inzake privacy de opsporing van criminelen behoorlijk tegenwerkt. Gezond verstand blijft ook in Den Haag heel hard nodig.
pieter / wegkijker
Gaat het nog een beetje Frank?
Hans / afdelingsmanager
@ Frank: ik zou de mocromaffia en aanverwante drugs baronnen niet snel scharen onder de 'armen': iets te veel eer.In tegenstelling tot zijn volledig de weg kwijt zijnde collega in Amsterdam, Halsema, neemt Aboutaleb wel de goede maatregelen tegen de drugswereld. Hij kent die cultuur en daarom heeft hij succes. Wat mij betreft mag er door de overheid ook gericht geliquideerd worden onder die lieden; je moet iets doen om ze onrust en angst aan te jagen om het te beheersen. Maar dat zal wel een brug te ver zijn.
Advertentie