of 64231 LinkedIn

Partijen voor ijsbaan, sprookjes en moedercao

Het behoud van een boerderij, het realiseren van een ijsbaan of zelfs overnachten in een strandhuisje. Bij de gemeenteraadsverkiezingen steken lokale partijen de kop op die dergelijke issues tot inzet van hun verkiezingsstrijd maken.
5 reacties
Het behoud van een boerderij, het realiseren van een ijsbaan of zelfs overnachten in een strandhuisje. Bij de gemeenteraadsverkiezingen steken lokale partijen de kop op die dergelijke issues tot inzet van hun verkiezingsstrijd maken.

Eeen overzicht van opmerkelijke partijen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart.

Alkmaar
Partij MoederCAO
Speerpunten van deze partij zijn een CAO voor moeders, inclusief pensioenopbouw, werkloosheidsuitkeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekering. Moeders moeten loon krijgen gelijk aan dat van thuisverzorgenden, kinderopvangmedewerkers en medewerkers jeugdopvang, zo rond de 2500 euro per maand, met dertiende maand. Om het geheel te completeren wil de partij daarbij ook nog twee dagen in de week gratis kinderopvang en een voor honderd procent kostendekkende kinderbijslag.

Castricum
De VrijeLijst kust gemeente Castricum
De belangrijkste reden voor deze partij om aan de gemeenteraadsverkiezingen mee te doen is  het recht om ’s nachts in de strandhuisjes van Castricum aan Zee te mogen slapen.  Verder wil de partij minder starre regels en meer oog voor culturele en sportieve talenten.

Deventer
Sprookjespartij voor de blijheid
Met deze partij wil zwerver Bertus Rietman het debat in de gemeenteraad van Deventer verlevendigen. Een van zijn programmapunten is de aankoop door de gemeente van een keeper voor voetbalclub Go Ahead Eagles. Ook wil de partij invoering van zelfverdedigingslessen op basisscholen in plaats van gymnastiek.

 

Lansingerland
De partij tot Behoud Huis de Haas
Zoals de naam als zegt wil de partij Huis de Haas, een vijftig jaar oud pand in Lansingerland, behouden. De boerderij en bijbehorende kassen zijn onteigend met het oog op de aan leg van de HSL.

 

Leiden
Leiden ontzet
De partij noemt zich een ‘stadspartij van Leidse burgers die het huidige beleid in Leiden zat zijn. De partij is tegen ‘gekonkel en gepruts’ van bestaande politieke partijen. De partij verzet zich met name tegen grote infrastructurele projecten zoals de RijnGouweLijn, de RingwegOost, de Oostvlietpolder en eigenlijk alle grote projecten in en rondom Leiden, althans tegen de manier waarop de huidige partijen die nu aanpakken.

 

Zaanstad
Partij voor de IJsbaan
De partij zit al vier jaar in de raad, maar aangezien de zo fel gewenste kunstijsbaan er nog steeds niet is gekomen, gaat de Partij voor de IJsbaan door voor een tweede termijn om haar doelstelling te halen. De partij is vier jaar geleden opgericht omdat burgers die een ijsbaan wilden in haar ogen werden genegeerd. Toch vindt de partij zich geen one-issue partij. Ze komt nu op voor alle burgers die met belangrijke thema’s zitten die door lokale beleidsmakers worden genegeerd.

Zwolle
Lijst Willem Lucht
Wie denkt  dat Geert Wilders conservatief is, kent Willem Lucht nog niet. De lijsttrekker van de partij die zijn naam draagt is voor de doodstraf, voor afschaffen van proefverlof, voor strengere straffen, meer veiligheid, een strenger asielbeleid en is ook nog eens niet links, niet rechts, maar recht door zee. De partij vindt dat er per gezin maar één arbeidsplek te vergeven is, kinderen thuis moeten blijven wonen tot ze trouwen en dat Jeruzalem de hoofdstad van Palestina moet worden. En dat allemaal in Zwolle.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem Lucht (Lijst Willem Lucht) op
onzin behalve de laatste
Door Lucas op

ze hebben zelfs een eigen website die deventernaren voor de blijheid: www.sprookjespartij.com

Door juridisch adviseur op
Met mijn universitaire opleiding verdien ik niet zo veel als de MoederCAO. De bestuurders vinden dat we genoeg verdienen......
Door Gavi (schrijfster/blogger) op
Geweldig, wat zitten we toch met bekrompen types in Den Haag...
Partij voor de IJsbaan, al 4 jaar! Partij Moeder CAO, eindelijk! En Spookjespartij voor de Blijheid, maar die hadden we toch al? CDA-SGP-etc was dat niet die voor de blijheid. Alle opmerkelijke partijen succes gewenst
Door John van der Rhee (Griffier) op
Mooi he, democratie!

Vacatures

Van onze partners