of 63561 LinkedIn

Parken Utrecht 's nachts gesloten om overlast jongeren

© Shutterstock
© Shutterstock
Reageer

Op last van burgemeester Sharon Dijksma gaan vanaf vrijdag drie populaire parken in Utrecht 's nachts dicht. Dit is omdat grote groepen jongeren overlast veroorzaken. Ze maken tot diep in de nacht lawaai, plassen in tuinen van omwonenden en laten kilo's afval achter. Ook leven zij de coronamaatregelen niet na. Als handhavers de parken in komen, vluchten zij snel (onder invloed) weg en rennen zomaar de straat op.

Nieuwe manier van uitgaan
‘Het lijkt erop dat er tijdens de lockdowns een nieuwe manier van uitgaan is ontstaan, waarbij in kleine en in grotere groepen feest wordt gevierd in het park. De verwachting en hoop was dat met de laatste versoepelingen de overlast zou afnemen. Dit is echter niet het geval’, aldus de burgemeester die geen andere uitweg ziet.

Bekeuringen
Vooral omdat de besmettingscijfers zo oplopen en andere maatregelen zoals verscherpt toezicht geen effect hebben. ‘De afgelopen periode zijn groepen parkbezoekers meerdere keren weggestuurd uit de parken. In de periode van 4 juni tot 8 juli 2021 zijn in totaal 73 bekeuringen uitgeschreven door gemeentelijke handhavers tegen 47 bekeuringen in diezelfde periode in 2019 waarbij moet worden opgemerkt dat de meeste bekeuringen in 2019 zijn uitgedeeld bij fietscontroles’, meldt Dijksma.

Cooldown
Zij vervolgt: ‘Wij hebben oog voor het feit dat voor veel jongeren het voortduren van de coronamaatregelen zwaar is. In de thuissituatie is er weinig (fysieke) ruimte voor ontspanning en de mogelijkheden in de openbare ruimte worden door deze maatregelen voor de nachtelijke uren beperkt.’ Het gaat om het Griftpark, park Lepelenburg en het Wilhelminapark. De 'cooldown periode' duurt drie weken en gaat in op 16 juli. Het verblijfsverbod geldt elke dag van 23.00 uur tot 06.00 uur.(ANP)

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners