of 58952 LinkedIn

Oud-Statenlid Diederen beboet voor vernieling

Voormalig Limburgs Statenlid Pierre Diederen is maandag door de politierechter veroordeeld tot een geldboete van 350 euro voor vernieling van een reclamedoek.
2 reacties

Voormalig Statenlid Pierre Diederen is maandag veroordeeld tot een geldboete van 350 euro voor het vernielen van een reclamedoek in Herten eind 2010. 

Betreurenswaardig

Roermondenaar Diederen heeft altijd ontkend achter de vernieling van het reclamedoek van een rijwielhandel te zitten. Volgens Dagblad De Limburger verklaarde Diederen tijdens de rechtszaak dat hij het juist betreurenswaardig vindt dat er reclame vernield is en dat hij al veroordeeld is door het naar buiten komen van de camerabeelden via de media.


Bermreclame

Op die beelden werd Diederen al snel herkend door ondernemers uit Roermond en ook door politieagenten. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft de beelden onderzocht en concludeert dat de vernieler op de beelden waarschijnlijk Diederen is. Het oud-Statenlid staat bekend als groot tegenstander van reclamedoeken langs de openbare weg en voerde al vaker actie tegen deze bermreclame.

Bewijs
In de periode voordat Diederen in beeld kwam als verdachte waren al meer reclamedoeken vernield in Roermond, maar Justitie vond alleen bewijs voor het doorsnijden van het reclamedoek in Herten. De politierechter veroordeelde Diederen ook tot een schadevergoeding van 150 euro aan de rijwielhandel. Die had zelf overigens om bijna 800 euro gevraagd. Diederen kan in plaats van de geldboetes ook kiezen voor 10 dagen cel voor vernieling.


Statenlid

Pierre Diederen was tot eind 2008 Statenlid voor de SP in de Limburgse Staten, maar moest van zijn partij opstappen na verschijning van een Ernst&Young-onderzoek. Diederen had door een fout van de automatisering van de provincie maandenlang mails ontvangen die voor het CDA bestemd waren zonder daar ruchtbaarheid aan te geven. Nadat hij uit de fractie was gezet, ging Diederen door als eenmansfractie Statenfractie Pierre Diederen (SPD).

 

Zelf was hij maandag na de uitspraak niet bereikbaar voor commentaar.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Nobby (animal cop) op
Aiaiaiaiai,
mensen maken fouten, bewust (illegale reclame plaatsen) of onbewust (mailadressen door elkaar halen). Maar die lui worden niet aangepakt.
Hier wordt wel iemand aangepakt waar niets mee aan de hand zou zijn, als anderen geen fouten zouden hebben gemaakt.
Waarom moeten degenen die de fout gemaakt hebben niet ervoor opdraaien? Dat zou toch normaal zijn?
En dan onze premier Rutte. Die verlangt van de burger dat die er zelf werk van maakt. Pak ze aan die overtreders. En je mag nog een mep uitdelen ook. Maar niet zo hard dat ze nooit meer opstaan natuurlijk.
Het is allemaal wat dubbel. In Nederland hebben de brutalen de halve wereld en pikken van de rest ook nog de helft in. Jan met de Pet en Henk & Ingrid, moeten er allemaal voor opdraaien door torenhoge belastingen, hefffingen, bijdragen enzovoorts.
Wanneer worden graaiers en profiteurs eens aangepakt? En overtreders en criminelen die rustig op hun illegaal verworven vermogen mogen blijven zitten en in BMW's vrijelijk rond mogen scheuren.
Of moeten de burgers net als in Cairo hier het plein op.
Door Pris op
Volgende keer je boerka helemaal over je hoofd trekken, kameraad.