of 64204 LinkedIn

Oud-burgemeester Schiedam declareerde fors

Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, declareerde fors, zo blijkt uit de declaratiebonnen die op internet zijn gezet door een Schiedammer.

Dure diners met een overdaad aan dure dranken, taxi’s die urenlang voor de deur wachtte, cadeaus en kookboeken. Wilma Verver, oud-burgemeester van Schiedam, declareerde er lustig op los. De gemeente nam alle kosten voor rekening.

Vernietigend BING-rapport
Oud-burgemeester Wilma Verver van Schiedam stapte vorig jaar juni op nadat het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) met een vernietigend rapport over vriendjespolitiek en belangenverstrengeling was gekomen, waar de toenmalige burgemeester zich schuldig aan had gemaakt.

 

Wet Openbaarheid Bestuur
Een Schiedammer kreeg met een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur de declaraties bij de gemeente Schiedam in handen, en publiceerde deze op internet. In totaal gaat het om zo’n 180.000 euro aan ‘onduidelijke kosten’ die tussen 2008 en 2011 zijn gedeclareerd.


Diner van 2235 euro 
Uit de declaraties blijkt dat de oud-burgemeester voor honderden euro’s aan chocolade en drank bestelde en met een gezelschap van 12 personen uit dineren ging voor maar liefst 2235 euro. Zelfs een zevental kookboeken die het restaurant uitgaf, met de titel ‘Ik trakteer’, zette Verver op haar declaratie.

Naast de declaraties ontving Verver een onkostenvergoeding van 700 euro per maand. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Liesbeth (mantelzorger>zonder toelagen bonussen etc) op
wanneer doet men iets aan deze hebzuchtige beesten
het blijft maar bij oe en a
alle mensen die een voorbeeld moeten zijn voor hun medewerkers burgers etc> teveel genomen centjes terugvorderen en geen pensioen of want dan ook als ilegale beloning geven>> want een bijstandsklant die niet eerlijk is wordt ook kei en KEIHARD aangepakt!!!
Door Ra op
Boze tongen beweren dat ze van de VVD is, maar daar doe ik geen uitspraak over.
Door Mark op
Van welke partij is deze burgemeester?
Door Timing op
voor "henk" is de campagne nog steeds niet afgelopen, vergeet daarbij gemakshalve alle linkse zakkenvullers die afgelopen jaren tegen de lamp zijn gelopen, maar daarover later meer.
Iets voor de volgende verkiezingen..
Door neitram op
@henk jij neemt duidelijk al een voorschot op een coalitie met de PvdA erbij...
Door henk op
Nu de winst van de VVD bij de verkiezingen een feit is, blijven dit soort fenomen gewoon bestaan. Let maar op. Het is gewoon wachten op de volgende uitwas (hoge bonussen, salarissen, declaraties, belasting ontduikingen, etc).
Door Mark (adviseur) op
houdt BB ons op de hoogte van de eerstvolgende raadsvergadering in Schiedam? Eens kijken of de raadsleden ook boter op hun hoofd hebben en gewoon de andere kant opkijken....... Ben benieuwd of zij in deze tijd van bezuinigingen het lef hebben om niets te ondernemen. Zou een schande zijn!!!!!
Door Hugo Carsten (Particulier) op
Als je haar rijkelui smoeltje bekijkt, moet zij wel van de VVD zijn.
Door anand (adviseur) op
Pikant detail; de veel voorkomende naam van een contactpersoon is J.W. Leemhuis, juist, de zoon van
Door Maarten (Beleidsmedewerker (gemeente)) op
Misselijk word ik ervan! Dit gaat alle fatsoensnormen te buiten. Bewust en doelmatig de bevolking bedonderen, ik vind dat ongepast voor een Nederlandse burgemeester.

Vacatures

Van onze partners