of 59821 LinkedIn

Nieuw college voor Meerssen

De gemeente Meerssen, waar veel onrust heerst sinds de zelfmoord van wethouder Jo Dejong, heeft vanaf 1 mei een nieuw college onder leiding van Jan Mans.
3 reacties

Informateur Jan Mans presenteert komende woensdag 1 mei twee nieuwe wethouders aan de gemeenteraad van Meerssen. Mans trekt deze wethouders van buiten de raad en raadsfracties aan. Dat zei de informateur donderdagavond tijdens een raadsvergadering.

Dorp in chaos

Het Limburgse dorp verkeert in chaos na de tongzoenaffaire en daarop volgende zelfmoord van voormalig wethouder Jo Dejong. Vorige week traden de laatste twee wethouders af. Mans is aangetrokken om orde op zaken te stellen. De voorgedragen wethouders krijgen de belofte mee dat ze niet zullen worden weggestemd, ook al zou de raad dat formeel wel kunnen, zei Mans donderdag na afloop van de vergadering.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door John (Ambtenaar) op
Meerssen moet weer bestuurd worden. Dat is de hoofdzaak.
Alsof er bij de normale benoemingen geen overeenstemming vooraf is tussen coalitiepartijen. Het akkoord vooraf is nu alleen wat uitgebreider. Heeft niets met de persoon Mans te maken. Die vuurwerkopslag was er al voor zijn tijd, hoor. Je kunt altijd wel een stok vinden om een hond te slaan.
Door Piet (consultant) op
Mans doet wel meer dingen die Staatsrechterlijk onjuist zijn.

Je laat als hoofd openbare orde en veiligheid gewoon een opslagplaats met vuurwerk in een woonwijk toe.

Vervolgens ploft de boel vallen er doden. Je zorgt dat de eigenaren de schuld krijgen in samenwerking met de Ned Staat (O.M.) ( voorkomt schadeclaims nietwaar!!!). Gaat daarbij flink troostend en medeleven je belangstelling getuigen

Tja da draai als ervaren persoon je hand niet om voor zo'n akkefietje hier
Door J. Hak op
Het lijkt erop dat Mans staatsrechterlijk buiten de wet opereert met zijn randvoorwaarde dat de raad de wethouders niet kan wegstemmen.