Advertentie

Motorclub de Veterans klaagt minister Opstelten aan

In een verklaring donderdag zeggen de Veterans dat ze aangifte hebben gedaan omdat justitie ,,willens en wetens onwaarheden over onze club'' verspreidt

01 mei 2014

Motorclub de Veterans sleept minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) voor de rechter. De minister heeft zich volgens de club schuldig gemaakt aan smaad.

Onwaarheden
In een verklaring donderdag zeggen de Veterans dat ze aangifte hebben gedaan omdat justitie ,,willens en wetens onwaarheden over onze club'' verspreidt. De leden worden afgeschilderd als ,,zware criminelen, drugsdealers en moordenaars''. Justitie zou dat doen om ,,onze eer en goede naam te beschadigen''.

Aanpak door overheden
De Veterans klagen over de manier waarop de overheid alle motorclubs in het land aanpakt. ,,De Belastingdienst controleert ons vele malen zwaarder dan welke burger ook. Gemeenten weigeren vergunningen en werken openlijk ons clubleven tegen. Politie noemt ons met naam en toenaam als bedreiging van de openbare orde. Sommige gemeenten verbieden ons zelfs onze kleding te dragen.''

Oud-militairen
Motorclub Veterans bestaat uit oud-militairen die in het buitenland hebben gediend. ,,We hebben allen gediend in naam van ons Koningshuis en onze regering, vaak onder moeilijke omstandigheden'', schrijft de vereniging. De club zat in de zogenoemde Raad van Acht, een overleg tussen de acht grootste motorclubs. De raad moest de vrede bewaren, maar viel vorig jaar uit elkaar. Het Openbaar Ministerie kon de aangifte nog niet bevestigen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Johan Thole
Los van je mening over de krijgsmacht, het is toch niet te verwachten dat de grootste criminele elementen zich verzamelen in een motorclub voor ex-militairen.



Maar momenteel is alles wat maar eventueel met MC's te maken heeft "eng", zelfs doodnormale motorzaken. De slinger zal wel weer een keer terug naar het midden zwaaien.
Advertentie