of 63908 LinkedIn

Minister moet knoop doorhakken over Vijfheerenlanden

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet beslissen of de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden bij Zuid-Holland of bij Utrecht gaat horen. Een speciaal ingestelde interprovinciale commissie is er niet uitgekomen, zo hebben beide provincies woensdag laten weten.
3 reacties

Het ministerie van Binnenlandse Zaken moet beslissen of de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden bij Zuid-Holland of bij Utrecht gaat horen. Een speciaal ingestelde interprovinciale commissie is er niet uitgekomen, zo hebben beide provincies woensdag laten weten.

Seinen op groen
Vijfheerenlanden ontstaat door de samenvoeging van de gemeenten Leerdam, Zederik (beide Zuid-Holland) en Vianen (Utrecht). De nieuwe gemeente telt ruim 55.000 inwoners. De drie gemeentebesturen zijn het met elkaar eens en denken dat Vijfheerenlanden op 1 januari 2018 een feit kan zijn. De commissie constateert eveneens dat alle seinen voor samenvoeging op groen staan, maar is het niet eens geworden over de provinciekeuze.

Utrecht of Zuid-Holland
Zuid-Holland wil Vijfheerenlanden hebben om de Alblasserwaard te versterken. Volgens Utrecht hebben de drie huidige gemeenten een voorkeur voor deze provincie. Dat zou doorslaggevend moeten zijn. De partijen hebben afgesproken dat het besluit van de minister bindend is. Die beslissing zou nog deze zomer moeten worden genomen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Niels op
Het ministerie kan natuurlijk ook de provincies opheffen.....
Door Jan de Vos (raadslid gem. H'veld-G'dam) op
De gemeente Utrecht geeft een onjuiste voorstelling van zaken. Er staat in het artikel dat de huidige drie gemeenten een voorkeur hebben voor de provincie Utrecht. De gemeenteraad van Zederik heeft in meerderheid echter een voorkeur voor de provincie Zuid-Holland uitgesproken. Zeer veel inwoners van Leerdam en Zederik zijn ook beslist voor de provincie Zuid-Holland.
Door Inwoner Zederik (Inwoner) op
Vianen zat bij Zuid-Holland tot het om mij nog steeds onduidelijke redenen naar Utrecht ging (het ligt overigens nog steeds ten zuiden van de Lek)
Leerdam en Zederik liggen en horen nog steeds bij Zuid Holland.

Waarom moet er in vredesnaam zo nodig gewisseld worden. De inwoners schieten er werkelijk niets mee op en de overheidsinstanties moeten kaarten, logo's, contacten en weet ik veel wat allemaal aanpassen.

Wie bedenkt dit en waarom?

Laat men dit maar eens duidelijk aan de bevolking uitleggen en dan middels een referendum om een mening vragen. Ik weet zeker dat ik niet de enige ben die deze onzin graag aan zich voorbij laat gaan.

Vacatures

Van onze partners