of 62236 LinkedIn

Minderjarigen krijgen in helft gevallen alcohol mee

In 50 procent van de gevallen kunnen minderjarige toch gewoon alcohol kopen. Dat blijkt uit een onderzoek onder 500 verkooppunten in heel Nederland. Dat percentage ligt lager in gemeenten die afspraken hebben gemaakt met het MKB.
3 reacties

Als jongeren onder de 18 alcohol willen kopen, krijgen ze dat in meer dan de helft van de gevallen mee. Dat blijkt uit onderzoek van het Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) dat dinsdag is gepresenteerd.

Lastiger
In gemeenten waar afspraken zijn gemaakt met de alcoholverstrekkers over de handhaving, hadden de jongeren het overigens wel een stuk lastiger om drank te krijgen dan in gemeenten waar geen afspraken zijn gemaakt.

500 verkooppunten
Namens het bureau gingen jongeren langs bij ruim 500 uiteenlopende verkooppunten van alcohol in heel Nederland. In de helft van de gevallen slaagden ze erin om alcohol te kopen, ook al mag er sinds dit jaar geen drank worden verkocht aan minderjarigen.


 

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Willem op
Ik denk dat de Sharia moet worden ingevoerd. Indien een jongere wordt betrapt met drank, dan krijgt ie 50 zweepslagen op het dorpsplein. Bij de volgende overtreding worden beide handen afgehakt (deze kunnen immers de fles aan de mond zetten) en bij de tweede recidive zit er niet veel anders op dan het hoofd van de romp te scheiden, met de gebroken, door de dader aangeschafte drankfles. Dat zal ze leren!
Door Hor op
liever niet dat mijn kids drinken, maar alles beter dan thuiskomen met een mohammed of nog erger, zo'n links d66 balletje.
Door johannes (ambtenaar) op
PROOST !!!

Vacatures

Van onze partners