Advertentie

Miljoenennota al gelekt, lees hem hier

Weer is de miljoenennota niet geheim gebleven. Een dag voordat de Miljoenennota zou worden gepubliceerd, is het stuk al via internet in te zien.

15 september 2011
Weer is de miljoenennota niet geheim gebleven. Een dag voordat de Miljoenennota zou worden gepubliceerd, is het stuk al via internet in te zien. Via Twitter werd een link verspreid naar het stuk waarin het kabinet zijn plannen voor volgend jaar heeft opgeschreven. Die link werkt inmiddels niet meer, maar de miljoenennota is hier te lezen.

Miljoenennota 2012
Het kabinet presenteert zijn plannen officieel aanstaande dinsdag op Prinsjesdag. Lees hier de miljoenennota 2012. Minister Piet Hein Donner van Binnenlandse Zaken betreurt het uitlekken van de miljoenennota. Dat zei hij donderdag in de wandelgangen van de Tweede Kamer. ,,Hebben we eindelijk een regeling dat ze op vrijdag uitkomt, komt ze toch weer te vroeg. Dat is niet de bedoeling.''

Wie wat fout heeft gedaan of wie juist heel slim is geweest, is nog niet bekend. ,,Maar je moet niet meteen zeggen dat iets wat mis gaat, altijd de schuld is van de overheid.'' Juist deze avond praat de Tweede Kamer over de veiligheid van overheids-ICT, waarvoor Donner verantwoordelijk is.


Geen commentaar
Het kabinet presenteert zijn plannen officieel aanstaande dinsdag op Prinsjesdag. Het ministerie van Financiën geeft geen commentaar op het uitlekken van het document. De juistheid ervan is daarmee nog niet officieel vastgesteld.

Groter begrotingstekort
Het kabinet wijst er in het stuk op dat de overheid de afgelopen crisisjaren de klappen zoveel mogelijk heeft opgevangen, maar dat de rekening niet kosteloos kan worden doorgeschoven. Hierdoor komt de koopkracht onder druk te staan. De economische groei komt daardoor in 2012 lager uit dan aanvankelijk gedacht, ook loopt het begrotingstekort verder op dan voorspeld werd.

Binnenlands Bestuur houdt dinsdag 20 september het BB Prinsjesdagdebat 'Alles over de schutting' met onder meer Onno Hoes, Caroline Gehrels en andere burgemeesters en wethouders. Thema is het effect van de miljoenennota op de lokale overheid. Wilt u ook aanwezig zijn? Bestel hier uw kaarten >>

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. B
Staat die Donner daar een beetje schaapachtig te lachen over het wederom uitlekken van staatsdocumenten. En dat moet ons land regeren. Pfff, wat een zielige vertoning.
Advertentie