of 64621 LinkedIn

Meer gemeenten willen vuurwerkvrije zone dit jaar

Een aantal Nederlandse gemeenten denkt erover om met oud en nieuw vuurwerkvrije zones in te stellen.
7 reacties

Een aantal Nederlandse gemeenten denkt erover om met oud en nieuw vuurwerkvrije zones in te stellen. Dat werd duidelijk tijdens een overleg van de grote gemeenten in Nederland, zo liet de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes dinsdag weten. Welke gemeenten dat zijn, is nog niet duidelijk.

Europese regels

Zijn gemeente was gastheer voor het 'landelijk overleg vuurwerk'. Daar is ook besloten om in september te spreken met Europese vuurwerkexperts, om te zien of de Europese regelgeving kan worden gelijkgetrokken. Verder zullen gelijkgestemde gemeenten meer samen gaan optrekken in hun maatregelen en zullen ze meer voorlichting geven over de gevaren van illegaal vuurwerk.

 

Heel Hiversum vuurwerkvrij

Hilversum loopt voorop met beleid om overlast tegen te gaan. Zo zal het centrum van Hilversum komende jaarwisseling 'vuurwerkvrij' zijn. De politie zal daar dan op handhaven; iemand die op heterdaad wordt betrapt, kan rekenen op een boete. Uiteindelijk wil Broertjes zelfs heel Hilversum vuurwerkvrij maken, zo liet hij dit voorjaar weten. Dat is volgens hem echter een ,,punt aan de horizon''. Maar het is wel duidelijk dat gemeenten klaar zijn met de overlast, de schade en ook het fysieke leed dat vuurwerk veroorzaakt.


Kamer handhaaft drie dagen verkoop

Broertjes vindt het jammer dat de Tweede Kamer vorige week besloot om de vuurwerkverkoop te handhaven op 3 dagen. Eerder stelde het kabinet voor om die termijn terug te brengen naar 2 dagen, maar daar zag de Kamer niets in. Wel wordt de periode waarin vuurwerk mag worden afgestoken, flink teruggebracht. In plaats van om 10 uur 's ochtends op oudejaarsdag, wordt dat 18.00 uur. ,,Die tijd gaat helpen en zo gaan we stap voor stap verder'', aldus Broertjes.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Hilversummer op
@ Boris 2

Organiseer een alternatief oudjaar in Siberië, hebben de lokale Borissen vast niets op tegen. lekker knallen.
Door Boris2 op
TIP! heeft helemaal gelijk.

En inderdaad Hilversumse zuurpruim: zo is er inderdaad steeds minder plezier, lol en vermaak ik dit land. Ga lekker in Siberie wonen en neem al die andere overregulerende azijnzeikerds mee.
Door V6 op
TIP! reageert hier als enige goed, al die funkillers die de pret van velen willen versjitseren omdat er rotte appels tussen zitten, vreselijke Hollandse bemoeizucht en nog ineffectief ook (want wie wordt er straks weer op de bon geslingend: de gewone man die wat vuurwerk afsteekt ipv de vuurwerkbomleggers). Allemaal dit jaar naar Hilversum en heeeel veeel duizendklappers afsteken bij die Broertjes
Door Jan op
Dit heeft alleen maar zin als het landelijk verboden wordt. Nu trekken de vuurwerkmaniakken gewoon naar een aangrenzende gemeente.
Door Hilversummer op

Prima initiatief, voor de lol lawaai maken is uit de tijd en kan echt niet meer in dit overvolle landje.


Door TIP! (PR-/Imagospecialist) op
Waarom vindt de overheid dat zij hierop moet reguleren, omdat er ongelukken gebeuren doordat mensen gewoonweg te beroerd zijn om veiligheidsmaatregelen te nemen? Laat de veilige afstekers gewoon met rust en laat degene die bij het ziekenhuis als gevolg van geknal een behandeling moet ondergaan gewoon zelf (ingeval van jeugd, de ouders dus) de rekening betalen. Dat geldt ook voor degenen die vernielingen aanbrengen; gewoon doorbelasten die handel. Waarom moeten de genieters van dit feest, die niet massal tesamen willen komen hiervoor, boeten? Erg sneu weer; overregulerend geneuzel! En voor wie denkt, die heeft geen kinderen of dieren BS heb ze al jaren, in goede gezondheid!
Door Willem op
Broertjes for president. Stop die onzin. Afgerukte vingers en handen, voor het leven verblinde ogen, en dat allemaal voor een paar knallen.

Vacatures

Van onze partners