Advertentie

'Lokale bestuurders horen over agressie'

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya wil in de Tweede Kamer lokale bestuurders en raadsleden horen over de agressie waarmee ze te maken krijgen als gevolg van de komst van asielzoekers.

07 februari 2016

D66-Kamerlid Fatma Koser Kaya wil in de Tweede Kamer lokale bestuurders en raadsleden horen over de agressie waarmee ze te maken krijgen als gevolg van de komst van asielzoekers. Ze denkt donderdag een meerderheid te krijgen voor haar voorstel daarvoor een hoorzitting te organiseren.

Impact
Kamerleden organiseren vaker hoorzittingen om zich te laten informeren door mensen uit het veld. Koser Kaya wil er door te weten komen 'welke impact de bedreigingen hebben op het lokaal bestuur en de raadsleden en de beslissingen die ze nemen. Zijn ze voldoende weerbaar, beschikken ze over de juiste middelen?'
 

Initiatief
Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) laat zich volgens het Kamerlid onvoldoende horen over dit probleem. 'Daarom moet de Kamer het initiatief maar nemen.' (ANP)

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

J de Vries / mederwerker
Gaat de tweedekamer ook onderzoek doen naar de misdragingen van de arogante bestuuders,D66 is ook zo arogante partij die totaal niet weet wat er speld in deze maatschappij.

faber
Lokale bestuurders weten maar al te goed uit welke hoek de bedreigingen en de agressie komt. Figuren waar niet mee te praten valt en in negen van de tien gevallen vrolijk van de bijstand trekt, een strafblad heeft en maar op één ding uit is: rotzooi trappen. Plus dat ze van Wilders geleerd hebben om uit naam van het volk iedereen (en dat zijn er nog steeds meer) die iets anders vindt dan zijzelf in de eerste plaats uit te schelden en dan te roepen dat er niet naar ze geluisterd wordt.
Kaas !




Dit "probleem" wordt pas aangekaart sinds linkse politici beweren te worden lastiggevallen, lijkt wel of ze ermee koketteren. Of hebben ze een slecht geweten?
Paul Vreeke / directeur/eigenaar van APAPS
Goed initiatief. Ik ben zeer benieuwd naar de uitkomst. Het lijkt er nu op dat agressie tegen lokale bestuurders vruchten afwerpt.
K.M. Schaap / afdelingshoofd burger- en bestuurlijke zaken
Beschikt de overheid wel over de juiste middelen en zijn onze hulpverleners wel voldoende weerbaar om op te treden tegen agressie van asielzoekers tegen andere asielzoekers, met een homoseksuele geaardheid. Daarover laat Minister Ronald Plasterk (Binnenlandse Zaken) zich onvoldoende horen. Misschien moet mevrouw Koser Kaya daar dan maar namens de kamer het initiatief toe nemen.
loek / v.m. jur.medew. gsd
@De Jong op 8 februari 2016 00:28 Figuren waar niet mee te praten valt en in negen van de tien gevallen vrolijk van de bijstand trekt, een strafblad heeft en maar op één ding uit is: rotzooi trappen.- U heeft ook de AFA gezien op AT5 en de truc van hen en Van der Laan om Pegida uit te schakelen? Voor eigen bestwil moesten de toegestane betogers, in hun angst, in de bus net zoals lang geleden andere Nederlanders de trein in gingen. Wilders heeft hier niets mee te maken maar het bekt wel lekker om op hem af te geven en er zodoende bij te willen horen. Dat iemand nu stelt: Het lijkt er nu op dat agressie tegen lokale bestuurders vruchten afwerpt, is een dooddoener en slaat als de welbekende tang op het varken. Heesch neemt nu 500 mensen op in de kernen i.p.v. op een plaats.Slimme CDA-zet ( de motor van de asielindustrie) die wel wordt doorzien. Op nagenoeg geen enkele plek heeft een betoging mogen plaatsvinden, door een noodverordening c.q. noodbevel. En als het wel mocht, stond de uitkomst van het overleg al vast. Bestuurders worden gekozen en dan..vult u maar in.
faber
@loekoek: wat was we eerder: de noodverordering of de reltrapperij van tuig vd richel bij raadsvergaderingen inclusief de verheffende spreekkoren toen een vrouw het woord nam (daar moet een piemel in). Kom op, weer dat slachtoffergejank en complotdenken van de hele wereld is tegen ons, het volk.
loek / v.m. jur.medew. gsd
@De Jong op 9 februari 2016 01:37. U mag het anders zien dat is uw goed recht. Dat verhaal van die vrouw is exemplarisch voor sommigen maar niet voor iedereen. In politiejargon: incident. Een reeks incidenten van bijv. Afa in Amsterdam en elders heeft niet geleid tot beleid maar tot iets wat er op lijkt (gedogen) De nood verordeningen na Heesch, denk aan Luttelgeest, waren er al voordat er maar iets aan de hand was. Zelfs een noodbevel was kennelijk nodig om de pers - trouwens vaak zelf niet objectief - te weren. Amsterdamse toestanden wil de gewone burger niet, maar het is denkbeeldig dat er burgers wakker zijn geworden en zich niet langer laten overlopen. Helaas zal dat denk ik vaker gaan voorkomen ondanks alle kanaliseren van gevoelens van burgers vanuit overheid c.q. politie/justitie. Het is nl. eenvoudig van een afstand een ander te vertellen wat hij moet incasseren. Dat gebeurt bijv. massaal in de VS en dreigt ook in Europa voluit gewoonte te worden. Er is dienaangaande leesvoer volop over wat wordt ingeschat over "onze toekomst".Ik geef 1 link. https://youtu.be/iM0LCA12ilk
faber
De noodverordeningen waren een reactie op totaal uit de hand gelopen informatieavonden zonder noodverordeningen. En die noodverordeningen zijn natuurlijk afgekondigd om herhaling te voorkomen en dus wachtbje dan niet tot het weer uit de hand loopt. Maar het was een grote verrassing dat de PVV zich onmiddellijk gedistantieerd heeft van incidenten zoals daar waren: 'daar moet een piemel in', vuurwerk in gemeentehuizen, varkenskoppen bij azc's en andere akties van het volk. Daar moet ik Wilders een compliment voor geven. Grote klasse om zo tegen zijn zelfverklaarde achterban in te durven gaan.
Advertentie