of 62236 LinkedIn

Lokaal Brabant schuift aan bij coalitievorming provinciebestuur

Lokaal Brabant is aangeschoven bij gesprekken van VVD, Forum voor Democratie en CDA om te komen tot een nieuw provinciebestuur in Noord-Brabant.
4 reacties

VVD, Forum voor Democratie en CDA hebben Lokaal Brabant betrokken bij gesprekken om te komen tot een nieuw provinciebestuur in Noord-Brabant. Er is 'voldoende gezamenlijke basis gevonden om verder te spreken over een akkoord op hoofdlijnen', meldt de provincie.

Verantwoordelijkheid

Lokaal Brabant zegt graag verantwoordelijkheid te nemen voor het besturen van de provincie. 'We hebben er alle vertrouwen in dat we samen met de andere drie partijen tot een prima akkoord op hoofdlijnen kunnen komen', aldus Wil van Pinxteren van de partij.

 

Precies genoeg

VVD, Forum voor Democratie en CDA praten sinds vorige maand over een samenwerking. De drie partijen hebben 27 zetels, terwijl de Provinciale Staten van Noord-Brabant bestaat uit 55 leden. Daarom hebben de drie steun nodig van van andere partijen. De ene zetel van Lokaal Brabant zou precies genoeg zijn voor een meerderheid. Lokaal Brabant heeft er vertrouwen in dat de gesprekken succesvol zullen zijn. De VVD laat weten ook met andere partijen verder te willen praten, zoals 50PLUS, en ChristenUnie-SGP.

 

Stikstofbeleid

Het CDA zegde in december de samenwerking met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks op. De christendemocraten konden zich niet vinden in het voorgenomen stikstofbeleid van het provinciebestuur. Daarom moet nu een nieuwe coalitie in Brabant worden gevormd.

 

Kritiek

Niet iedereen is enthousiast over de gesprekken die VVD en CDA met FVD voeren. Vorige maand twitterde GroenLinks-voorman Jesse Klaver dat VVD en CDA in Noord-Brabant extreemrechts in het zadel willen helpen. Ook D66 reageerde kritisch en ook intern bij het CDA klonk kritiek. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
















Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ben (jurist) op
Laat ik voorop stellen dat mensen het niet met elkaar eens hoeven te zijn. Maar ga dan de strijd aan met opvattingen en plak geen label op je opponent. Het stikstof 'probleem' in Nederland is een kunstmatig probleem veroorzaakt door de veel te strakke normering waarbij grote bedrijven en luchtvaart voor een groot deel ontzien worden en de boeren exceptioneel in het vizier worden genomen. En omdat u ernaar vraagt wat naar mijn mening het land opbouwen is: uit de ondemocratische moloch EU: samenwerking kan zonder aanzetten tot federalisering, beperking immigratie van mensen die geen vluchteling zijn en het Zwitserse of Australische model overnemen, geen windmolens en niet van het gas af en geen elektrische auto's (de fabricage en ontmanteling van al die accu's is juist erg milieubelastend), kernenergie accepteren als optie en geen bio massa centrales, de staat moet elke burger neutraal benaderen en niet aanspreken als deel van een groep, dus niet meer die focus op verschillen tussen man-vrouw, autochtoon-allochtoon, homo-hetero; behandel eenieder met een Nederlands paspoort gelijk en omarm de natiestaat als de enige bewezen vorm en waarborg voor de rechten van burgers en als vorm die (sociale) veiligheid voor burgers kan creëren, vernieuw de democratie met referenda en gekozen burgemeesters, kijk kritisch wat wel een taak van de overheid is en wat niet en probeer de vrijheden van de burger zo min mogelijk in te perken.
Door frank op
@Ben: Kunt u voorbeelden geven op welke punten het "land moet worden opgebouwd". Want we weten allemaal dat de enige reden is waarom het CDA de coalitie heeft opgeblazen is dat ze niks aan de stikstof willen doen (net als het FVD trouwens), En als je het land wil opbouwen dan is dat wel noodzakelijk lijkt me...
Door Ben (jurist) op
WD: Als men geen argumenten meer heeft gaat men weer framen met het begrip 'extreem rechts'. Stop hiermee, het is domweg misdadig. Lof voor Lokaalk Brabant, CDA en VVD in Brabant dat men een College gaat vormen met het Forum voor Democratie. Hopelijk wordt het Forum de grootste partij zodat dit land weer opgebouwd kan worden. Heel hard nodig! Mensen moeten niet meer zwijgen maar uitkomen voor hun gezond verstand. De gevestigde orde is volsagen geradicaliseerd en kan alleen vertrouwd worden in de zin dat men zeker weet dat men altijd dat doet wat volslagen indruist tegen landsbelang en belang van de burger.
Door WD op
En zo wordt extreemrechts gemeengoed in ons steeds minder mooie en sociale landje. Afbraakpolitiek van de nieuwe elite die alleen om zichzelf denkt.

Vacatures

Van onze partners