of 59162 LinkedIn

Leveranciers Helmond betrokken bij fraude door ambtenaar

De gemeente deed eind vorig jaar aangifte tegen ambtenaar Pieter H. wegens vermoedens over verduistering en valsheid in geschrifte. De 56-jarige manager werd ontslagen en in maart aangehouden door de politie.
1 reactie

Leveranciers van de gemeente Helmond hebben meegewerkt aan fraude die werd gepleegd door een hooggeplaatste ambtenaar. De gemeente heeft dat donderdagavond gemeld aan de gemeenteraad op basis van de uitkomsten van onderzoek. De gemeente overweegt stappen tegen de betrokken bedrijven.

Aangifte
De gemeente deed eind vorig jaar aangifte tegen ambtenaar Pieter H. wegens vermoedens over verduistering en valsheid in geschrifte. De 56-jarige manager werd ontslagen en in maart aangehouden door de politie.

Geraffineerde wijze
Onderzoekers concluderen dat de ambtenaar op uiterst geraffineerde wijze te werk is gegaan en verschillende methoden hanteerde om de gemeente te laten betalen voor spullen en diensten die hij persoonlijk gebruikte. De ambtenaar kon zelf de opdracht verstrekken én de factuur goedkeuren en door de gemeente laten betalen. Helmond draaide zo op voor elektronica, auto’s, dameskleding, damesschoenen, herenkleding, fietsonderdelen, onderhoud van fietsen, etenswaren, tuinmaterialen waaronder bomen, planten en plantenbakken, en wijnen. Bovendien liet hij een tuin aanleggen en onderhouden bij de woning van zijn echtgenote in Echt (Limburg).

Gebrek aan controle
Helmond is voor zeker 4,5 ton benadeeld maar vermoedelijk is de schade nog vele tonnen groter, schrijft de gemeente donderdag. De gemeente is verzekerd tegen fraude maar de verzekeraar wees de schadeclaim deze week af omdat de ambtenaar door gebrek aan controle volledig zijn gang kon gaan.

Strafzaak
Pieter H. heeft bij de politie toegegeven dat hij fouten heeft gemaakt en zijn voormalige werkgever heeft benadeeld. De strafzaak tegen hem begint later dit jaar. Zijn echtgenote Diana N. die vermoedelijk heeft geprofiteerd van de fraude is ook verdachte. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Overheid keurt eigen vlees (speurder) op
Overheid keurt eigen vlees en is een heel, heel, slechte verliezer.


Ach, zo zijn er velen ambtenaren in het land. Gebrek aan controle, gebrek aan wil om te vervolgen, gebrek aan discipline om zoals wettelijk is voorgeschreven, alle misstanden te melden, etc. Kortom ambtenaren laten de burger bungelen, dit is beter dan eigen baantje verliezen. Laf achterbaks gedrag.

Dat men geen respect meer krijgt en geen eerzaam “beroep” meer uitoefent heeft de ambtenaar geheel aan zichzelf te danken.

Als burgers onomstotelijke waarheden melden worden deze niet gehoord en dekt men elkaar, koopt de burger af, en veegt men, alles van tafel, hup, onder het tapijt.
Enschede bijv., staat nog steeds bovenaan.

Bovendien ambtenaren zijn velen malen erger en fout, dan een foute burger, omdat ze door categorisch niet te melden, het verrotte systeem in stand houden. Vervolgens belastinggeld misbruiken, en de burger een “valse dolk” in de rug steken.

Laffe mensen, slechts bang voor eigen baantje.