of 60831 LinkedIn

Leemhuis moet verhoudingen Schiedam herstellen

Joan Leemhuis-Stout
Joan Leemhuis-Stout
4 reacties
De commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, heeft Joan Leemhuis-Stout per 1 juli benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Schiedam. Dat heeft een woordvoerder van Franssen dinsdag gemeld.

Ambtsmisbruik
De vacature is ontstaan vanwege het vertrek van burgemeester Wilma Verver. Zij legde vorige week woensdag haar functie neer na aanhoudende negatieve publiciteit over haar persoon en gezin. In diverse publicaties is Verver de afgelopen maanden belangenverstrengeling en ambtsmisbruik verweten. Onderzoeksbureau BING doet momenteel onderzoek naar de aantijgingen.


Rust

Commissaris Franssen is in goed overleg met de fractievoorzitters van de raad in Schiedam, de wethouders en de interim-gemeentesecretaris tot de benoeming van Leemhuis gekomen. ,,Haar eerste taak is om de rust in Schiedam terug te brengen en de verhoudingen op het gemeentehuis normaliseren’’, aldus de commissaris van de Koningin. De VVD-politica blijft in Schiedam ,,totdat is vastgesteld dat de ambtelijk-bestuurlijke situatie zodanig op orde is dat naar normale verhoudingen kan worden teruggekeerd’’, meldt Franssen.


Affaire
Leemhuis (64) was tussen 1994 en 1999 commissaris van de Koningin in Zuid-Holland. Zij moest uiteindelijk aftreden vanwege de Ceteco-affaire. Toen aan het licht kwam dat de provincie op grote schaal risicovol bankierde, moest onder anderen Leemhuis aftreden. Sinds 2009 is Leemhuis voorzitter van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jonge (Klare) op
Overal zet CdK Jan Fransen zijn politieke vriendjes en vriendinnetjes neer. Deze linkse liberaal heeft een voorkeur voor PvdA-ers en VVD-ers. Recent benoemde hij Vander Vondervoort in Sliedrecht en nu weer Leemhuis-Stout in Schiedam.

Wordt het niet tijd om deze bestuurder, die nepotisme hoog in het vaandel heeft, zelf te vervangen?
Door Tom (Geheugen) op
En deze mevrouw moet in Schiedam "de normale verhoudingen herstellen" ? Collectieve bestuurlijke dementie....of bij gebrek aan beter?
Door Jan op
Ach, kan ze eens wat doen voor haar riante wachtgeld.
Door Jan Andeweg (cynicus) op
Leemhuis-Stout. Was dat niet iemand van die Ceteco-affaire? Wat schiet ons geheugen toch weer tekort he? We kunnen zoiets als wanbeheer door ambtelijke bestuurders maar niet onthouden. Er werd toen geloof ik voor 2 miljard (belastinggeld) gebankierd. Stiekem, geheim gokken en stuklopen. Geld weg, burgers bijschokken. Overtollig Kasgeld heette dat toen. Daar hebben ze toen die beheerder Baarspul voor geschorst en vervolgd. Hoe is dat eigenlijk afgelopen? Mevrouw Leemhuis, heeft destijds als hoofd-verantwoordelijke gezwegen en moest aftreden. Nooit uit het circuit gestoten want bleef dobberen op aangeboden baantjes. En nu? Nu doet onze huidige (nooit gekozen) commisaris van Zuidholland, mevrouw het aanbod tjdelijk Schiedam op orde te brengen. Schandelijke vertoning, de zoveelste keer. Men zal mij wel onderbuik verwijten. Pfff. Inner circle en wij maar stampvoeten!