of 63946 LinkedIn

Kort geding Bodegraven: complotten een grote puinhoop

Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock
6 reacties

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft in een turbulent kort geding geëist dat drie complotdenkers stoppen met hun aanhoudende 'internetterreur en internethaat'. 'Het is tijd dat de samenleving een halt toeroept aan dit soort complotdenkers', zei advocaat Cees van de Sanden donderdag in de rechtbank in Den Haag.

Grote onrust

In het kort geding eist de gemeente dat Micha Kat, Joost Knevel en Wouter Raatgever stoppen met hun beschuldigende verhalen over vermeende pedonetwerken en rituele kindermoorden in Bodegraven. Hun complottheorieën over een elite die kinderen vermoordt, leiden volgens de advocaat tot grote onrust in Bodegraven. Begin dit jaar kwamen tientallen mensen naar begraafplaats Vredehof die bloemen en pamfletten op kindergraven achterlieten. De gemeente veroordeelt het verstoren van de grafrust.

 

'Beschadigd en geïntimideerd'

'Het heeft grote impact op de veiligheid en de openbare orde in Bodegraven. Het leidt tot immens verdriet bij nabestaanden en zorgt voor gevoelens van onveiligheid', zei de advocaat. 'Tientallen mensen voelen zich beschadigd en geïntimideerd.' Bodegraven wordt door de makers van het onlineplatform Red Pill Journal steevast aangeduid als plaats 'waar satanisch pedofiele misdrijven plaatsvinden'. Daarbij noemen ze talrijke namen van 'daders en verhullers', zo ook weer tijdens het kort geding. De complotdenkers beschuldigden zelfs de kortgedingrechter ervan dat ze lid is van hetzelfde netwerk.

 

Verdrietig

Burgemeester Christiaan van der Kamp van Bodegraven-Reeuwijk nam ook zelf het woord tijdens het kort geding, nadat de drie gedaagden elk twintig minuten, soms schreeuwend, waren leeggelopen met hun vermeende theorieën voor satanisch misbruik. Van der Kamp: 'Ik heb afgelopen maanden gesproken met talloze bewoners, vermeende daders en vermeende families die slachtoffer zouden zijn van het netwerk. Iedereen is boos en verdrietig. Ze hadden het verlies van hun kind privé willen houden. Er klopt niets van de verhalen. Het is een grote bij elkaar geraapte puinhoop.'

 

Leuk dorp

De burgemeester krijgt doodsbedreigingen, een gepensioneerde huisarts moet zijn huis beveiligen en voor de begraafplaats geldt een noodverordening. De burgemeester: 'Mensen die familieleden hebben verloren, vragen me ‘wanneer gaat dit stoppen? Hoe is het mogelijk dat deze heren aan de haal gaan met wat ons is overkomen?' We willen rust en hebben recht op privacy. Bodegraven is een gezellig en leuk dorp om te wonen. Stop er daarom mee om iedereen maar te beschuldigen van misdrijven.' De voorzieningenrechter doet op 8 juli uitspraak. De onlangs opgepakte Raatgever staat komende dinsdag voor de strafrechter. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Rood Hesje (Oranjefan (zolang ze winnen)) op
@Inwoner, Jan en Ernst: ik schrik oprecht van uw reacties. Raatgever is gelukkig veroordeeld maar uw opvattingen hieronder tonen aan dat u niet meer te helpen bent in uw kromme volstrekt uit de lucht gegrepen gedachtengang.
Door Inwoner op
In Bodegraven worden jongeren die zijn misbruikt of haren lang over de grond hebben gekropen van de mishandelingen uitgelachen en vernederd .
Het sociale domein is een een netwerk dat lekkere gegevens verzameld en dit in wijken verspreidt iedereen weet zo onderhand wie er misbruikt is.
Met de verkrachters en mishandelaars wordt contact gelegd en over het slachtoffer gesproken.
Heel veel instanties ( dus wel complotachtig en geen fantasie ) worden overal bij betrokken het slachtoffer moet maar afwachten wat zijn lot wordt.
Normaal is het allemaal niet natuurlijk.
De kracht de rechten en trots van mensen
maatschappelijk onderuit halen.
Als een gepest meisje zich wil verdedigen dan wordt de GGZ er bij gehaald.
Er is natuurlijk wel.iets meer aan de hand.
Simpel stigmatiseren is wel heel erg goedkoop.

Door Jan op
Het is natuurlijk niet allemaal onzin!
Waarom mogen personen die bekend zijn bij het medisch tuchtcollege in het sociale domein werken ?
Waarom wordt er gezellig gekeuveld met deze mensen ?
Fout grensoverschrijdend gedrag is oke .
Waarom geven huisartsen gevoelige gegevens vrij en geven ze patiënten geen vertrouwen meer ?
En niet te vergeten :de openbare pesterijen zijn vreselijk aangrijpend voor mensen.

Door R.Jansen op
Wat is er aan vooraf gegaan tijdens contacten met ambtenaren ,?

Door Ernst op
We hopen dat dit stomme verwarden veroordeel geroep snel ophoudt !
Niet zo stigmatiseren.
Het koude machtige treiteren de zakelijke sociale domein heeft zoveel kapot gemaakt in dit land .
Door Bimie Janssen (Ambtenaar) op
Het is ernstig dat mensen zo in de war zijn dat ze echt geloven in deze complotten. Ontsnapt aan de zorg (GGZ)? en psychotisch? Hoe dan ook: super triest, dat deze mensen de gevolgen van hun acties volstrekt niet overzien. Er zijn enkel verliezers.
Er was een tijd dat "geestesgestoorde" op bevel van de burgemeester werden opgesloten. Nu is het bijna onmogelijk om mensen verplicht hun medicatie te laten nemen.......