of 63966 LinkedIn

Kamer neemt motie tegen weigerambtenaar aan

De Tweede Kamer wil de weigerambtenaar laten aanpakken. Een voorstel voor een wettelijke regeling daartoe van GroenLinks werd dinsdag aangenomen.
11 reacties

De Tweede Kamer wil het verschijnsel van de weigerambtenaar laten aanpakken. Een voorstel voor een nog uit te werken wettelijke regeling daartoe van GroenLinks werd dinsdag aangenomen met 84 stemmen voor en 58 stemmen tegen.

Begrip
Ook de PVV, die zelf plannen wil ontwikkelen voor een verbod op weigerambtenaren, stemde voor.

De VVD wil een reactie van het kabinet afwachten op een advies van de Commissie Gelijke Behandeling. Het CDA en de SGP, die in de Eerste Kamer zo belangrijk is voor het kabinet, hebben begrip voor ambtenaren die moeite hebben met huwelijken tussen homo's.

Onverwacht 

Dat de motie werd aangenomen, kwam tamelijk onverwacht. Een meerderheid mocht dan al wel voorstander zijn van het verplichten van het sluiten van een homohuwelijk door alle trouwambtenaren, maar toch werd aangenomen dat de gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV er geen interne problemen over wilde. Doordat de PVV zou gaan schrijven aan een tijdrovend initiatiefwetsvoorstel om weigerambtenaren te verbieden, leek de kwestie op de lange baan te gaan. De PVV zou initiatieven vanuit de oppositie daarom niet steunen, zo leek vorige week nog.

Gedogen of aanpakken. Hoe denkt u over weigerambtenaren? Laat hier uw mening weten

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door richard (beleidsmedewerker) op
Het lijkt wel of de politiek op dit moment geen belangrijker onderwerp kent dan de weigerambtenaar. Over hoeveel mensen hebben we het hier eigenlijk?
Ieder gemeente heeft een aantal trouwambtenaren. Als iemand weigert, neem dan gewoon een andere. Probleem opgelost. Vervolgens bezig gaan met echt belangrijke onderwerpen.