of 58952 LinkedIn

Hans Oosters nieuwe commissaris van de koning in Utrecht

Hans Oosters is door Provinciale Staten voorgedragen als nieuwe commisaris van de koning in Utrecht.
1 reactie

Provinciale Staten van Utrecht hebben besloten Hans Oosters voor te dragen als nieuwe commissaris van de koning. De Statenleden besloten hiertoe op advies van de vertrouwenscommissie. Hans Oosters is de opvolger van de huidige commissaris van de koning, Willibrord van Beek. Van Beek gaat op 1 februari 2019 met pensioen.

Gezocht is naar een ‘vooruitstrevend bestuurder, vrouw of man, die alle inwoners vertegenwoordigt. Als innemend boegbeeld past de commissaris bij alles waar de provincie Utrecht voor staat’.

Hans Oosters (PvdA, 56) studeerde staats- en bestuursrecht in Rotterdam en is sinds 2005 dijkgraaf van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard in Rotterdam. Ook is hij voorzitter van de koepelorganisatie van de waterschappen, de Unie van Waterschappen (UvW). Hij was gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Gouda, voorzitter van het Intergemeentelijke Samenwerkingsorgaan Midden Holland (ISMH) en burgemeester van de gemeenten Bergambacht en Ouderkerk. Bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) was Hans Oosters secretaris van het bestuur en de directieraad. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door p op
Gefeliciteerd,

Kunnen weinig 'm nazeggen, bestuurder gemeente, waterschap en nu provincie- hart voor de publiek zaak