of 64231 LinkedIn

Haagse IS-sympathisanten bekogelen demonstranten

Foto: @holyshow
Foto: @holyshow
9 reacties

De ME heeft zondag ingegrepen bij een anti-IS-demonstratie in de Schilderswijk in Den Haag, toen tegendemonstranten met stenen begonnen te gooien. Dat heeft de politie gemeld. Volgens een woordvoerder keerde de rust snel terug. Volgens hem is de demonstratie verder ,,rustig'' verlopen.

Arrestaties

De politie heeft zes mensen gearresteerd uit de groep van de tegendemonstranten. Twee van hen werden direct opgepakt en vier na afloop van de betoging, meldt de politie. Een agent raakte licht gewond tijdens een aanhouding. De zes zijn opgepakt op verdenking van openlijke geweldpleging, opruiing of belediging van agenten. Om een confrontatie tussen de betogers en tegendemonstranten te voorkomen, werd besloten om de route aan te passen en te verkorten. Volgens een woordvoerder keerde de rust na de onlusten snel terug. De politie beschikt over camerabeelden en verwacht nog meer arrestaties te kunnen verrichten de komende dagen, aldus de woordvoerder


Mars van de vrijheid

Ongeveer 150 tot 200 mensen hielden zondag een 'Mars van de vrijheid'. Ze begonnen de mars om 15.30 uur bij Den Haag Centraal Station en liepen van daaruit de Schilderswijk in. De groep vindt dat er te weinig wordt opgetreden tegen de aanhang in Nederland van de terreurgroep Islamitische Staat (IS). De tocht door de hofstad was georganiseerd door een Facebookgroep die zich Pro Patria (Voor het vaderland) noemt. Rond 17.00 uur kwamen de betogers weer aan bij het station en was de demonstratie ten einde.


Kamervragen PVV

PVV-voorman Geert Wilders stelde zondag Kamervragen naar aanleiding van de onlusten tijdens de demonstratie. Volgens Wilders ,,capituleert de overheid voor de islam en de verwerpelijke sharia die blijkbaar al in Den Haag heerst''.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Bjorn op
Israel weet wel raad met laffe stenengooiers.
Door Willem van der Vaart op
Beste mijnheer Blokhuizen,
Natuurlijk diende de demonstratie van Pro Patria enkel als provocatie, maar het ging tenminste nog over een situatie hier in het land en niet, zoals de IS(IS)demonstraties of pro Gaza/Hamas demonstraties, of contra over een situatie ver van hier. Het valt mij op dat het met name uw partij is die meteen klaarstaat om voorop te lopen in demonstraties tegen Israel, maar dat uw politieke leiders bijna met geen woord reppen over het afvuren van raketten naar een burgerbevolking door Hamas. Geen veroordeling, geen protest, niets. Ook loopt uw partij niet voorop daar waar het gaat om de bescherming van moslims, christenen en yezidi's. Daar zijn inmiddels een vele duizenden slachtoffers te betreuren, maar van Groen Links geen woord van protest, geen protestmars, niets, zoals altijd overigens. Uw partij, met een historie van partijleden en sympatisanten met wel zeer twijfelachtige achtergronden, is wel de laatste die een ander de maat mag nemen (en om u voor te zijn: neen, ik ben geen aanhanger van Wilders).
Door Hagenaar op
@Alfred Blokhuizen (statenlid GroenLinks, Zuid-Holland): Het was jouw partijgenoot die 12 jaar geleden de toekomstige Minister-president doodschoot. Dus jij bent wel de laatste om kritiek te hebben op de angst die leeft onder de Haagse wijkbewoners.
Door Henkie Penkie op
@ Henk Becks: jouw opmerkingen zijn net zo gevaarlijk als die van de IS-aanhangers. Ten eerste omdat je kennelijk niet beseft hoe heterogeen de "moslimbevolking" in Nederland is. Moslims zijn onderling sterk verdeeld en er bestaan ontzettend veel stromingen. Daar bovenop komt ook kijken dat een moslim uit Marokko heel anders is en denkt dan een moslim uit pakweg Turkije of Iran.
Ten tweede omdat je niet beseft dat dit soort incidenten voortaan vaker zullen voorkomen en (of je het wil of niet) onderdeel zullen uitmaken van de Nederlandse staat en beleid. Want zeg nou zelf, op grond waarvan "gooi" je mensen het land uit? Het zijn mensen die een Nederlandse staatsburgerschap en hebben dezelfde rechten en plichten als jij. Dat ze een andere religie en afkomst hebben doet er niet toe.
Door Alfred Blokhuizen op
Ik vind dit tendentieuze berichtgeving. Deze tocht werd door deze wijk georganiseerd om te provoceren. Kijk naar de foto's en welke mensen demonstreerden, maar lees ook de leuzen die ze richting de omwonenden scandeerden. Dat was alles behalve vredelievend en pleiten voor 'vrijheid'. Dus de demonstranten gaven alles behalve het goede voorbeeld. Dus reaguurders hier, als je wat te verwijten hebt, geef het goede voorbeeld ipv dat ondemocratische geleuter over 'het land uit gooien' . Dat schiet niet op en is precies doen wat Isis wil. 'Weg met de andersdenkenden". Niet consequent dus. Het lijkt napraten van een man die al 10 jaar helemaal niets bereikt voor zijn kiezers.
Door Pipadekloon (Voorlichter) op
Net als in een aantal andere wijken in Nederland is toegang voor niet moslims verboden.Behalve de uitkeringen zijn dit eigen mini staatjes met sharia wetgeving.Zover is het nu al gekomen met dat geslampamper van onze zogenaamde bestuurders met Iman van Aartsen voor op.
Door Wim Vreeswijk (Belastingadviseur te Utrecht) op
Er komt eindelijk een tegengeluid, als het al niet veel te laat is.
Door Rex Rotary (Coordinator) op
Reken er maar op dat er gisteren mooie fotootjes zijn gemaakt van de tegendemonstranten. Het dossier wordt steeds completer. Deze stenengooiactie tekent overigens de mentaliteit van de ISIS-aanhanger. Ze zijn net zo dom en agressief als hun grote voorbeelden.
Door Henk Becks (hoofd Financien) op
Het valt me op, dat er uit de Moslimbevolking niemand afstand neemt van de uitspraken en handelingen van ISIS. Zijn ze bang of allemaal met het\zelfde sop overgoten? Het wordt tijd, dat de Nederlandse overheid, de Nederlandse bevolking en de goedwillende moslims heel hard ingrijpen. Het land uit met die extremisten !!

Vacatures

Van onze partners