of 59206 LinkedIn

Gemeenteraad Meerssen bijeen over bedreigingen

Het gemeentehuis van Meerssen
Het gemeentehuis van Meerssen
Reageer

De gemeenteraad van Meerssen komt dinsdag in een extra vergadering bijeen om te praten over de onrust die de gemeente teistert sinds de zelfdoding van voormalig wethouder Jo Dejong, vorige maand. Dat maakte de gemeente donderdag bekend.

Zetels ter beschikking
De afgelopen dagen hebben minstens twee raadsleden doodsbedreigingen gekregen. Drie raadsleden hebben hun zetel ter beschikking gesteld, twee raadsleden zijn uit hun fractie gestapt en de coalitie is haar meerderheid kwijt.

Onderzoek rond zelfmoord
De burgemeester en wethouders stellen de raad voor een commissie in te stellen die gaat onderzoeken wat er precies gebeurd is rond de zelfmoord van Dejong en de nasleep daarvan. Verder moet de commissie met aanbevelingen komen hoe de gemeente uit het slop getrokken kan worden.

Oppositie bedreigd
Wethouder Dejong werd tot aftreden gedwongen nadat hij met carnaval een vrouwelijke ambtenaar tegen haar wil getongzoend had. Vervolgens liet de gemeenteraad unaniem weten nooit meer met Dejong te willen samenwerken. Vlak daarna pleegde hij zelfmoord. Sindsdien worden met name leden van de oppositie bedreigd en schuiven kampen in Meerssen elkaar de schuld van Dejongs zelfgekozen dood in de schoenen.


Demonstratieve optocht

Op 12 april houden sympathisanten van Dejong een demonstratieve optocht naar het stadhuis. De volkswoede richt zich met name op waarnemend burgemeester Hans Schmidt, die er overigens al weken het zwijgen toe doet. Wel liet hij weten niet meer in de race te zijn voor een burgemeesterspost in Meerssen. Dit omdat een deel van de bevolking zijn gezag afwijst.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.